Σικάγο Μπουλς: Ταύροι στα λόγια… μοσχαράκια στην πράξη

Πού πήγαν τα κέρατα; Καλύτερη ομάδα της Ανατολής στο πρώτο δίμηνο, οι Μπουλς που εξέπλητταν ευχάριστα όλο τον κόσμο, πλέον… αγνοούνται. Δεν είναι απλώς ότι χάνουν. Είναι ότι παραδίνονται κανονικά σε οποιαδήποτε σοβαρή ομάδα.

Τα μοσχαράκια στην κανονική ζωή γίνονται ταύροι και στο μπάσκετ οι «ταύροι» ξανάγιναν γρήγορα μικροί. Το φανταστικό 26-10 έως τις 7 Ιανουαρίου έχει γίνει 19-25 έκτοτε, ειδικά από τα τέλη Φεβρουαρίου έχουν υποστεί 14 ήττες σε βάθος 20 αγώνων, στο δε αρνητικό σερί των τριών ηττών που «τρέχουν», χάνουν με κατά σειρά 18, 21 και 23 πόντους. Ολο και χειρότεροι, με όλα αυτά τα ματς να έχουν διεξαχθεί στο Σικάγο μάλιστα.

Το 117-94 των Σέλτικς αφήνει την ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν έκτη στην περιφέρειά της και αν υπήρχαν λίγα παιχνίδια παραπάνω στη ρέγκιουλαρ σίζον, ποιος ξέρει μέχρι πού θα κατρακυλούσε… Βρίσκεται στο 45-35, οι ένατοι Χοκς έχουν 42-38. Πάλι καλά δηλαδή που πρόλαβε να μαζέψει νωρίς αρκετές νίκες. Και πάλι καλά που κερδίζει τους αδύναμους αντιπάλους. Διότι με τους ισχυρούς…

 

Τέλος ο Μπολ, ο «Βουτς» προβληματίζει

Όταν οι Μπουλς αντιμετωπίζουν ομάδες που βρίσκονται στο Τop-8 σε Ανατολή και Δύση τους τελευταίους μήνες, έχουν ρεκόρ 2-21! Δεν κερδίζουν σχεδόν ποτέ δηλαδή από ένα σημείο και μετά, με αυτό το ποσοστό νικών να είναι ακόμα μικρότερο από το χειρότερο όλων των εποχών μιας ομάδας, σε ολόκληρη βέβαια σεζόν. To 7-59 των… πάλαι ποτέ Σάρλοτ Μπόμπκατς δηλαδή, το 2011-12. Το οξύμωρο στην περίπτωσή μας είναι ότι ιδιοκτήτης της Σάρλοτ ήταν από τότε ο Μάικλ Τζόρνταν και πρόεδρος ο παλιός του συμπαίκτης στο Σικάγο (και για μερικούς μήνες παίκτης του Ολυμπιακού αργότερα) Ροντ Χίγκινς.

Τα ξημερώματα οι «ταύροι» βρέθηκαν στο -24 από τα μέσα της τρίτης περιόδου, απέναντι σε μια ομάδα που έχασε πρόσφατα τον βασικό της σέντερ και κορυφαίο αμυντικό, Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Αντίθετα όμως με το Σικάγο, η Βοστώνη του κάκιστου ξεκινήματος έχει ρεκόρ 27-6 από τα τέλη Ιανουαρίου και ο ρυθμός της δεν ανακόπτεται.

Αυτός των Μπουλς ανακόπηκε από τον τραυματισμό του βασικού πόιντ γκαρντ Λόνζο Μπολ, που χθες έγινε γνωστό ότι τελικά χάνει ολόκληρη τη σεζόν. Ανακόπηκε και από αυτόν του ακόμα πιο σημαντικού γκαρντ (και κορυφαίου αμυντικού) Αλεξ Καρούσο, που επέστρεψε πρόσφατα, μα αποτελεί σκιά του εαυτού του και λέγεται πως μπορεί να ξαναμπεί στα πιτς.

Προβληματάκια έχει και ο Ζακ ΛαΒιν που πονάει και έμεινε στους 7 πόντους χθες, ο ρούκι Αγιο Ντοσούνμου δεν θα έπαιζε για πάντα «στα κόκκινα», ο αξιοθαύμαστος για τη σταθερότητά του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν δεν γίνεται κάθε βράδυ να ρίχνει 40άρες και να σημειώνει νικητήρια καλάθια. Ο δε εικονιζόμενος σέντερ Νίκολα Βούτσεβιτς παίζει χειρότερα απ’ ό,τι όλοι περίμεναν και έχει 8/32 σουτ (!) στους δύο τελευταίους αγώνες.

Συμπερασματικά, αστοχία στην επίθεση, πρωτίστως κακή άμυνα, ανυπαρξία λύσεων από τον πάγκο. «Υes, we can», έλεγε ο Μπαράκ Ομπάμα, παρών στις εξέδρες στο χθεσινό παιχνίδι των Μπουλς στο Σικάγο. Can they?

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΜΑΡ ΝΤΕΡΟΖΑΝ: Μια ακόμα 50άρα για το τέλος

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News