ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Μια ακόμα 50άρα για το τέλος

Ο ξεχασμένος Τσετ Γουόκερ που λίγοι τον έχουν προλάβει και ο κορυφαίος όλων Μάικλ Τζόρνταν, που τον ξέρουν και οι πέτρες. Ο σιωπηλός εκτελεστής Τζαμάλ Κρόφορντ και ο γκρινιάρης ολ αράουντ Τζίμι Μπάτλερ. Μαζί τους, και δύο νυν «ταύροι».

Ο Ζακ ΛαΒιν και ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Αυτοί είναι όλοι κι όλοι οι παίκτες στην ιστορία των Μπουλς που έχουν φτάσει τους 50 πόντους έστω σε ένα παιχνίδι. Το «διέπραξε» και ο τελευταίος, στο 135-130 επί των Κλίπερς μετά από παράταση (118-118). Ευρισκόμενος στην πρώτη του σεζόν στο Σικάγο μεν, μάλλον… έχοντας αργήσει να γίνει 50άρης δε. Φανταστικός από το ξεκίνημα της σεζόν και έχοντας καταγράψει 19 εμφανίσεις με τουλάχιστον 35 πόντους (!), ο 32χρονος γκαρντ-φόργουορντ έφτασε και στο συγκεκριμένο ορόσημο. Αυτό που ο MJ έφτασε ή ξεπέρασε τριάντα φορές (…), ο Μπάτλερ δύο και οι λοιποί προαναφερθέντες «ταύροι» μία.

Μέχρι και 2/2 τρίποντα είχε ο ΝτεΡόζαν, γνωστός για την… αλλεργία του να σουτάρει από μακριά. Με διεισδύσεις και το αγαπημένο του σουτάκι μέσης απόστασης είχε και 15/24 δίποντα, συν 14/15 βολές. Πιστώστε του και 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ιδού πώς κάλυψε και την άστοχη βραδιά του ΛαΒιν (5/17 σουτ) και εκτέλεσε τα πατριωτάκια του. Ο Καλιφορνέζος ηγέτης του Σικάγο γύρισε (από το -16) το ματσάκι με το επιμέρους 36-26 της τέταρτης περιόδου, διάστημα κατά το οποίο σημείωσε 17 πόντους.

Ναι, έχασε την τρίτη βολή στην εκπνοή στο κερδισμένο του φάουλ για τρεις, μα πήρε φωτιά και στο έξτρα πεντάλεπτο. Μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του ξεπερνά τους 2.000 πόντους σε μια περίοδο, κάτι που στη «Windy city» είχαν να δουν από τον Ντέρικ Ρόουζ του 2010-11. Οι 28 πόντοι που έχει ως μέσο όρο ο ΝτεΡόζαν συνιστούν τους περισσότερους που είχε ποτέ στις 13 σεζόν του στο ΝΒΑ (!) και η παρέα του πλησίασε στη μία νίκη τους Σίξερς και την τέταρτη θέση της Ανατολής.

Ηταν το πιο ταιριαστό κλείσιμο του… Μαρτίου, πιο παραγωγικού μήνα ever στη λίγκα ως προς τις 50άρες. Μέσα σε αυτόν σημειώθηκαν εννιά τέτοιες, όσες είχαμε δει από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο συνολικά! Επτά διαφορετικοί παίκτες τις σημείωσαν μέσα στον Μάρτιο, 14 διαφορετικοί παίκτες έχουν βάλει 50 πόντους έως τώρα στην τρέχουσα σεζόν. Αμφότερα, πράγματα που δεν είχαν συμβεί ποτέ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΙ ΕΡΒΙΝΓΚ: March madness και στο ΝΒΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News