Euroleague: Προπονητής της χρονιάς ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο προπονητής της χρονιάς για τη φετινή Euroleague.

Μία ξεχωριστή στιγμή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, πριν τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Εφές ήταν η βράβευσή του ως ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν για την Euroleague. Ο Έλληνας κόουτς οδήγησε τους «ερυθρολεύκους» στο Final Four ξανά μετά το 2017 και θέλει να επαναλάβει με εκείνους ό,τι πέτυχε και το 2013 στο Λονδίνο, όταν και έφτασε ως το φινάλε της διαδρομής.

 

Το βραβείο απένειμε στον Γιώργο Μπαρτζώκα η σύζυγος του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που άφησε την τελευταία του πνοή τον χρόνο που μας πέρασε. Ο Ίβκοβιτς μάλιστα ήταν και ο προπονητής που είχε διαδεχθεί ο Μπαρτζώκας το 2013, αφού πρώτα ο Σέρβος είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο ίδιος δήλωσε πως νιώθει τιμή για την αναγνώριση της δουλειάς του, αφού οι αντίπαλοί του τον ψήφισαν ως τον κορυφαίο, κάτι που συνέβη φέτος για πρώτη χρονιά, μιας και από το 2004-05 το βραβείο αυτό κατακτούσε ο νικητής, άρα κατά συνέπεια ο Μπαρτζώκας έχει ξαναπάρει τον τίτλο αυτόν το 2013, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης έχει δύο κατακτήσεις το 2016 και το 2019.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News