Μιλγουόκι Μπακς: Οι αντι-Μίντλετον που πρέπει να βγουν μπροστά

Εχασαν από τους Μπουλς, πρώτη φορά μετά από 14 διαδοχικές νίκες τους παρόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, έχασαν και τον Κρις Μίντλετον… Χειρότερα δεν μπορούσε να εξελιχθεί για τους Μπακς ο δεύτερος ανατολικός προημιτελικός.

Το Νο 2 του Μάικ Μπουντενχόλζερ αποχώρησε λίγο πριν το τέλος του αγώνα πονώντας στο αριστερό πόδι και δυστυχώς έχουν πειραχτεί σύνδεσμοι, με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επανεκτιμηθεί σε δύο βδομάδες. Η απουσία του μπορεί να ξεπεράσει τον ένα μήνα, ίσως και να μην επανεμφανιστεί καθόλου στα πλέι οφ. Το σίγουρο είναι ότι ο 30χρονος γκαρντ-φόργουορντ των φετινών 20,1 πόντων, 5,4 ριμπάουντ και άλλων τόσων ασίστ (στη μέτρια -κι όμως- σεζόν του, με τα χειρότερα νούμερά της τελευταίας τριετίας) δεν θα ξαναπαίξει κόντρα στο Σικάγο.

Το πλήγμα είναι μεγάλο, τα χρονικά περιθώρια για την αναπλήρωση του κενού μικρά. Στις 03:30 ώρα Ελλάδος έχουμε τζάμπολ στο Game 3, με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1 και να μεταφέρεται στο Σικάγο. Είναι δεδομένο ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ντρου Χόλιντεϊ, ο Μπρουκ Λόπεζ, θα πάρουν περισσότερες προσπάθειες. Πάμε να δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να βγουν άμεσα μπροστά και δη σε επίπεδο επίθεσης, ώστε να βοηθήσουν εν τη απουσία του κυρίου που πρόλαβε να καταγράψει 18-5-8-2 (με ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα) στο δεύτερο ματς, προτού χτυπήσει.

Ο προφανής Κόνατον κι ο «άφαντος» Αλεν

Το πιθανότερο είναι να συνεχίσει να έρχεται από τον πάγκο, δεδομένου ότι είναι εξπέρ στο να σηκώνεται από κει… ζεστός και να αλλάζει τον ρου των αναμετρήσεων. Ακόμα κι έτσι, ο πρώτος που περιμένουμε να κάνει το step up είναι ο Πατ Κόνατον (φωτό, κέντρο). «Κλειδί», μεταξύ άλλων, στην κατάκτηση του περσινού τίτλου με τρεις καταπληκτικές εμφανίσεις στους τελικούς με τους Σανς και δη στα νικηφόρα Game 4 και 5. Μόνο που αυτή τη στιγμή δείχνει εκτός ρυθμού, έχοντας 12/51 τρίποντα (23,5%) στις δέκα πιο πρόσφατες συμμετοχές του. Ειδικά κόντρα στους Μπουλς είναι… σταθερά κακός, με 3 ποντάκια και 1/6 σουτ τριών πόντων σε κάθε παιχνίδι. Είθε η απώλεια του Μίντλετον να βγάλει στον αφρό τον πολυσύνθετο σμολ φόργουορντ, που, όπως κι ο Κρις, έχει την ευχέρεια να ανεβοκατεβαίνει από τη φυσική του θέση.

Ο Κόνατον διανύει την τέταρτη χρονιά του στο Μιλγουόκι και στη ρέγκιουλαρ σίζον είχε τα ψηλότερα νούμερα της καριέρας του με 9,9 πόντους και 39,5% στα τρίποντα (σ.σ: το 51,5% στο Πόρτλαντ τη σεζόν 2016-17 ήταν σε πολύ μικρό δείγμα), o Γκρέισον Αλεν διανύει την πρώτη και μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο. Οι 11,1 φετινοί πόντοι του συνιστούν ανώτερη παραγωγικότητα από τους περσινούς 10,6 στο Μέμφις, εντούτοις παραπλανούν. O 26χρονος σούτινγκ γκαρντ (δεξιά στη φωτό) ξεκίνησε βασικός στη νέα του ομάδα και ήταν φανταστικός επί ένα ενάμιση μήνα, με 16 διψήφιες εμφανίσεις στις πρώτες του 18 – ανάμεσά τους τρεις 20άρες (και βάλε) και άλλες τρεις εμφανίσεις με 18 ή 19 πόντους. Σε όλη την υπόλοιπη χρονιά, όμως, έπιασε μόνο δύο φορές (οριακά) τους 20 και ήταν πια συχνά μονοψήφιος, παρ’ ότι απολαμβάνει σταθερά πάνω από 20 λεπτά. Πέρασε στον πάγκο και στη σχετική αφάνεια, καλείται να θυμηθεί το εκρηκτικό του ξεκίνημα. Σε 39 λεπτά στην τρέχουσα σειρά έχει περάσει παντελώς απαρατήρητος, με 1/6 σουτ και συνολικά 3 ποντάκια.

O «νέος» Κάρτερ, Νουόρα ξανά και λίγος Θανάσης

Ο γερόλυκος Γουές Μάθιους είναι ούτως ή άλλως εδώ και καιρό πενταδάτος (αντί του Αλεν), δεν θα ‘ναι άσχημα όμως και δαύτος να βάλει κανά σουτάκι παραπάνω. Ο Τζεβόν Κάρτερ δεν είναι ίδιων θέσεων (δηλαδή «δυαροτριάρι», όπως ο Μάθιους) με τον Μίντλετον, περιμένουμε ωστόσο ακόμα περισσότερα χαμηλά σχήματα – άρα και περισσότερο… Κάρτερ. Ο άσημος πόιντ γκαρντ κατέφτασε μεσούσης της σεζόν, τέλη Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, από το Μπρούκλιν, επειδή περίσσευε μετά την έλευση εκεί του Γκόραν Ντράγκιτς. Τα 17 λεπτά που παίρνει από τον Μπουντενχόλζερ είναι τα περισσότερα που είχε ποτέ στην τετραετή θητεία του στο ΝΒΑ και σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Παίκτης του προπονητή, διαθέτει αξιόπιστο σουτάκι από μακριά και είναι συμπαθητικός δημιουργός (2,5 ασίστ σε αυτόν τον περιορισμένο χρόνο). Αφενός ο -δεύτερος ιεραρχικά «άσος», πάνω από αυτόν- Τζορτζ Χιλ είναι τραυματίας και μάλλον θα αργήσει να γυρίσει, αφετέρου ο βασικός στο «1» Χόλιντεϊ παίζει άνετα και στο «2» (και μαρκάρει… ακόμα πιο άνετα «τριάρια» και «τεσσάρια»), άρα θα συνυπάρξουν λογικά κάμποσες φορές. Kάτι που δεν συνέβη στα δύο πρώτα ματς της ποστ σίζον, στα οποία προτιμήθηκε για εννιά λεπτά (κάθε φορά) ως ρεζέρβα του Χόλιντεϊ.

Για τον Τζόρνταν Νουόρα, το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ροτέισιον συνιστά δεύτερη ευκαιρία. Είχε του κόσμου τις ευκαιρίες φέτος με τόσους τραυματισμούς (και του ίδιου του Μίντλετον τον Νοέμβριο) και τόση… συντήρηση των αστέρων από το τεχνικό επιτελείο, μα δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Διεθνής με τη Νιγηρία, ο Νεοϋορκέζος σμολ φόργουορντ έριξε μια 28άρα και μια 24άρα μέσα στον Απρίλιο, σε αγώνες όμως στους οποίους η παρέα του παρατάχθηκε με ρεζέρβες και φουλ πειραματικές συνθέσεις. Το ταλέντο δηλαδή και την ικανότητα στο σκοράρισμα, τα έχει. Τελειώνοντας τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ, δεν έχει την απαιτούμενη σταθερότητα στην απόδοση και συχνά παίρνει εξεζητημένες επιλογές, ενώ αμφισβητήσιμη είναι και η αμυντική του προσήλωση. Εν αντιθέσει, δηλαδή, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Aμφότεροι δεν έχουν σηκωθεί ακόμα από τον πάγκο στη σειρά. Αν ο «coach Bud»  γυρέψει κάποιους γρήγορους πόντους από τον πάγκο, ο Νουόρα είναι ο άνθρωπός του. Αν θελήσει καλή άμυνα και πάθος, ενέργεια, πρέπει να ρίξει στη μάχη τον δικό μας άνθρωπο – και επίσης νιγηριανής καταγωγής. Μπορεί να χρησιμοποιείται κυρίως στο «4» ο Θανάσης στο Μιλγουόκι, μα η απώλεια του Μίντλετον μπορεί να ωφελήσει κι αυτόν.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΒΑ: Μίντλετον και Μπούκερ βάζουν… φωτιά στις μάχες των playoffs

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ: Πόσο μεγάλη είναι, τελικά, η σημασία Λόπεζ και Μίντλετον στους πρωταθλητές!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News