Μιλγουόκι Μπακς: Άλλη ομάδα όταν μπαίνουν τα σουτ

Οι Μπακς κέρδισαν 137-113 στο Λος Αντζελες και οι Κλίπερς έγιναν το τελευταίο θύμα του καταιγισμού τριπόντων τους. Εμφάνιση με κάμποσα ρεκόρ και φουλάρουν για κορυφή.

Λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου μήνα είχαν συμπληρώσει τέσσερις ήττες σε βάθος πέντε αγώνων και το μακρινό σουτ έδειχνε να τους έχει εγκαταλείψει. Σε δύο αγώνες έμειναν μάλιστα κάτω από τους 100 πόντους. Εκτοτε έχουν ρεκόρ 7-2 και πολλά, πάρα πολλά τρίποντα!

Ποιος βλέπει τους Μπακς και δεν τους φοβάται αυτή την εποχή… Το 137-113 μέσα στο Λος Αντζελες επί των ενισχυμένων Κλίπερς, που εμφανίστηκαν πρώτη φορά με τους νεοαποκτηθέντες Νόρμαν Πάουελ (28 π., 4 ασ.) και Ρόμπερτ Κόβινγκτον (13 π., 4 ρ.), ήρθε με καταιγισμό τριπόντων και μια βασική πεντάδα για φίλημα. Τα 19/38 σουτ έξω από τα 7,25 μ. ήταν απλώς η συνέχεια των 23 εύστοχων (!) σε 50 προσπάθειες, στο 137-108 που είχε προηγηθεί στο Πόρτλαντ. Τέλη Ιανουαρίου είχαν και 21/42 σουτ τριών πόντων στο 133-127 επί των Κινγκς. Δύο συνεχείς 137άρες, άλλα τρία παιχνίδια σε αυτά τα εννιά πιο πρόσφατα που ξεπέρασαν τους 120 πόντους, σταθερή σύνδεση από μακριά με το καλάθι. Τα «ελάφια» είναι καλά, οι βασικοί τους ακόμα περισσότερο.

Με τον Πατ Κόνατον των 6/9 τριπόντων να ξεκινάει αντί του ελαφρά τραυματία Γκρέισον Αλεν, οι starters του Μάικ Μπουντενχόλζερ σημείωσαν 114 πόντους! Τρίτη καλύτερη σχετική επίδοση της τελευταίας 25ετίας, κορυφαία για εκτός έδρας ματς σε αυτό το διάστημα. Πρόσφατα αναλύσαμε πόσο αδύναμο πάγκο έχει το Μιλγουόκι, κάτι που εξακολουθεί να συμβαίνει. Όταν όμως οι πέντε βασικοί είναι ταυτόχρονα «καυτοί», τι… να τους κάνεις τους αναπληρωματικούς;

 

Απόλυτο νικών με 120άρες ή 50%

Για τη ρέγκιουλαρ σίζον, τουλάχιστον, πρόβλημα δεν υπάρχει όσο παραμένει non-factor ο πάγκος των «ελαφιών». Στα πλέι οφ, βέβαια, αλλάζει το πράμα… Μια κι ο λόγος για την post season, στην Ανατολή παρατηρείται ένας συνωστισμός άνευ προηγουμένου κοντά στην κορυφή. Το πρώτο Μαϊάμι είχε ρεκόρ 34-20 και η όγδοη Βοστώνη 30-25! Τα πάντα είναι ρευστά, συνεπώς οι Μπακς του 34-21, που σε μερικές ώρες μπορεί να είναι πρωτοπόροι, με την ίδια ευκολία μπορεί να καταλήξουν χαμηλά.

Η παραγωγικότητά τους πάντως είναι πιο ψηλά από ποτέ και δικαιούνται διά να αισιοδοξούν. Δεκαεπτά φορές στην τρέχουσα περίοδο έχουν πιάσει τους 120 πόντους και το ρεκόρ τους είναι… 17-0. Δέκα φορές έχουν σουτάρει εντός παιδιάς με μίνιμουμ 50% (σ.σ: χθες είχαν 54,5%) και, ναι, το ρεκόρ τους είναι 10-0 στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε τα 28 ποντάκια στο ρελαντί και στις δύο τελευταίες επιβλητικές νίκες έχει 6/10 τρίποντα παρακαλώ. Ντρου Χόλιντεϊ (27 π. με 2/5 στο Λος Αντζελες, χώρια οι 13 ασίστ) και Μπόμπι Πόρτις (24 με 4/5, χώρια τα 11 ριμπάουντ) ήταν επίσης φοβεροί και για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο η ομάδα τους είχε τρεις παίκτες με 24+ πόντους στο ίδιο παιχνίδι κανονικής περιόδου. Με τον Κρις Μίντλετον, επίσης, να βάζει 17 πόντους με 2/5 έξω από τα 7,25 μ., έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που και οι πέντε βασικοί είχαν τουλάχιστον από 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και δύο εύστοχα τρίποντα στον ίδιο αγώνα!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΛΙΠΕΡΣ – ΜΠΑΚΣ 113-137: Ο Αντετοκούνμπο «διέλυσε» τους Κλίπερς και τώρα… ΛεΜπρόν

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ: Ο πάγκος εκπέμπει SOS

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News