Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το άλλο ανέκδοτο με την επανάπαυση

Εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με ένα βιβλίο με τίτλο «Dad Jokes», είπε ένα ακόμα ανέκδοτο κάνοντας λογοπαίγνιο στα αγγλικά με την αγελάδα στο πάτωμα («cow on the floor») και τον μοσχαρίσιο κιμά («ground beef») και… κρύωσε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στη Φιλαδέλφεια.

Υποτίθεται ότι οι Σίξερς είναι αυτοί που έχουν να αποδείξουν επιτέλους πράγματα φέτος, ειδικά μετά και το πρόσφατο τρέιντ που έφερε στην πόλη τους τον Τζέιμς Χάρντεν. Υποτίθεται ότι οι -και καλά- χορτασμένοι Μπακς μετά τον περσινό τίτλο, δεν θα φόρτσαραν στη ρέγκιουλαρ σίζον. Ειδικά όταν έφτασαν στο τέλος του Φεβρουαρίου με περισσότερες ήττες (12) από νίκες (11) σε βάθος διμήνου. Ακόμα και τώρα, ακόμα και οι ίδιοι, ακόμα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το ματς στη Φιλαδέλφεια, λένε πως δεν τους ενδιαφέρει η ανατολική πρωτιά.

Ο περί ου ο λόγος με τα ανέκδοτα, πάντως, φρόντισε να δώσει άλλη μια παράσταση βγαλμένη από τα θριαμβευτικά περασμένα πλέι οφ, λογικά και από τα… προσεχώς: 40άρα με 16/24 σουτ, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 τάπες. Η τελευταία, εκείνη στο φινάλε. Στον ανταγωνιστή του για το βραβείο του MVP (αν και θα καταλήξει μάλλον στον Νίκολα Γιόκιτς) Ζοέλ Εμπίιντ, που κράτησε το 118-116 ενάμισι δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Ένα ακόμα εμβληματικό ταπίδι, μία ακόμα νίκη στο φασούλι για την ομάδα του 47-28. Tης μιας ήττας λιγότερης δηλαδή από το πρωτοπόρο στην Ανατολή, Μαϊάμι, που μάλιστα έχει δύσκολο αγώνα στη Βοστώνη το βράδυ. Με δέκα νίκες στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους (σ.σ: στη βαριά ήττα στη Μινεσότα ο Γιάννης δεν είχε παίξει), τα «ελάφια» χτυπάνε πλέον στα ίσια πρωτιά. Ετσι είναι οι επαναπαυμένες ομάδες;

 

Οι Μπακς των μεγάλων αγώνων

Νίκη-«δήλωση» εν όψει της ποστ σίζον, νίκη υπ’ αριθμόν εννέα στην τελευταία δωδεκάδα αναμετρήσεων με τη «Φίλι». Το Μιλγουόκι «έχει» πλέον και τη φετινή ισοβαθμία μαζί της , προ δύο βδομάδων κέρδισε και μέσα στη Γιούτα, στις αρχές του τρέχοντος μήνα είχε θριαμβεύσει και στο Σικάγο. Αμέσως μετά τη νίκη επί του Μαϊάμι εντός, μία μέρα προτού επικρατήσει και του Φίνιξ. Της καλύτερης δηλαδή ομάδας όλου του ΝΒΑ, που στα άλλα δεκατρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της έχει κερδίσει στα δώδεκα…

Οι πρωταθλητές είναι ξανά εδώ για τα καλά, ο ηγέτης τους δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο. Στις οκτώ πιο πρόσφατες εμφανίσεις του έχει μέσους όρους 34,2 πόντων και 11,7 ριμπάουντ, δίχως να έχει πέσει ποτέ κάτω από τα εννιά εύστοχα σουτ σε κάποιο παιχνίδι. Στα τρία τελευταία έχει ρίξει και δέκα τάπες, ενώ έχει φτάσει μόλις 40 πόντους μακριά από τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που για… λίγες ώρες ακόμα παραμένει κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Ηταν η ένατη φετινή 40άρα του «Greek freak», ο οποίος είδε την ομάδα του να μένει στο -13 (85-72) και το γύρισε μόνος του. Ολομόναχος, δίχως υπερβολή. Δεκαπέντε συνεχόμενοι δικοί του πόντοι έκτοτε και άμεση επιστροφή, άλλοι πέντε στα τελευταία δυόμισι λεπτά. Και το κερασάκι με τη μορφή του κοψίματος στον Εμπίιντ του 29-14-7.

Ακολουθεί ακόμα δυσκολότερο τεστ στο Μπρούκλιν με παρόντα πια και τον Κάιρι Ερβινγκ στο «Μπάρκλεϊς Σέντερ», μετά υπάρχουν στο πρόγραμμα οι Κλίπερς που καλωσόρισαν πίσω στη δράση τον Πολ Τζορτζ, οι Μάβερικς του ασταμάτητου Λούκα Ντόντσιτς, οι Μπουλς μέσα στο Σικάγο, οι Σέλτικς. Πιο δύσκολοι αντίπαλοι για το κλείσιμο της ρέγκιουλαρ σίζον, θεωρητικά δεν υπάρχουν. Θεωρητικά… Στην πράξη, τα «ελάφια» τρέφονται από τέτοιες προκλήσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΞΕΡΣ – ΜΠΑΚΣ 116-118: Αντετοκούνμπο για MVP, έριξε Σίξερς και Εμπίντ στο καναβάτσο!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Στον «Greek freak» κάνεις stop

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News