MotoGP: Απίθανο ατύχημα - Ο Μαρκ Μάρκεθ στριφογυρίζει στον αέρα και... εκτός αγώνα

MotoGP: Απίθανο ατύχημα – Ο Μαρκ Μάρκεθ στριφογυρίζει στον αέρα και μένει εκτός αγώνα

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ, μετά από πτώση στην προθέρμανση στην Ινδονησία, υπέστη διάσειση και θα χάσει τον δεύτερο αγώνα της σεζόν.

Ήταν στην 7η στροφή, όταν ο Ισπανός βρέθηκε να στριφογυρίζει στον αέρα, όπως και η Honda που οδηγούσε, για να προσγειωθεί στην αριστερή πλευρά του, ενώ έδειχνε ζαλισμένος, καθώς είχε χτυπήσει και στο κεφάλι.

Ο Μάρκεθ διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να δείχνουν πως είχε υποστεί διάσειση. Ο 29χρονος οδηγός μετρούσε ήδη δύο πτώσεις κατά τη διάρκεια των προκριματικών χθες, Σάββατο (19/3).

 

Επρόκειτο να ξεκινήσει από την 14η θέση στο grid, αφού ανέβηκε μια θέση μετά την ποινή τριών θέσεων του Φράνκο Μορμπιντέλι.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την Κυριακή (20/3) ότι ο αγώνας της Ινδονησίας θα μειωθεί από 27 γύρους σε 20 λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των ελαστικών που προκαλούνται από την υπερβολική ζέστη στην πίστα Μανταλίκα.

Η εκκίνηση του αγώνα καθυστέρησε δε λόγω καταρρακτωδών βροχών. Μάλιστα, ένας κεραυνός έπεσε ακριβώς στο κέντρο της πίστας κάτι το οποίο απαθανατίστηκε από τον τηλεοπτικό φακό.

Ο κάτοχος του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή, Φάμπιο Κουαρταράρο είναι αυτός που εκκίνησε από την pole position στον πρώτο αγώνα MotoGP της Ινδονησίας από το 1997.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News