ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΠΕΡ ANALYSIS: Φουλ επίθεση στο σερβίς του Γάλλου

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ – ΠΕΡ: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επισκίασε την καλή του εμφάνιση και νίκη επί του Μίκαελ Ίμερ, με το παιχνίδι του 2ου γύρου κόντρα στον Σεμπάστιαν Μπάεζ και περιμένει τον Μπενουά Περ για να σφραγίσει την πρόκριση στον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επισκίασε την καλή του εμφάνιση και νίκη επί του Μίκαελ Ίμερ, με το παιχνίδι του 2ου γύρου κόντρα στον Σεμπάστιαν Μπάεζ.

Ο Τσιτσιπάς πήρε μεν την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open, αλλά έβαλε τροχοπέδη στον εαυτό του απέναντι στον Αργεντίνο με τα 63 αβίαστα λάθη, που τον κράτησαν για 4 σετ στο παιχνίδι. Ο Έλληνας τενίστας τόνισε πως νιώθει καλά τον αγκώνα του, πράγμα πολύ σημαντικό μετά την εγχείρησή του το καλοκαίρι και θα βρει τον Μπενουά Περ στον δρόμο για την πρόκριση.

Ο Γάλλος με αρκετή δόση… τρέλας, όπως συνηθίζει, έφτασε ως εδώ πετυχαίνοντας πολύ σημαντικές νίκες, αλλά απέναντι στον Τσιτσιπά πάντοτε τα βρίσκει σκούρα, αφού το στιλ παιχνιδιού του είναι ιδανικό για άλλους τενίστες, που δεν έχουν την ποιότητα του Στέφανου.

Προβάδισμα στο h2h με πίεση στο σερβίς

Στο παρελθόν Περ και Τσιτσιπάς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόλις 4 φορές, με τον Γάλλο να επικρατεί στη Μετς το μακρινό 2017 και τον Τσιτσιπά να βγαίνει νικητής στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις, με τελευταία αυτή στο Masters της Μαδρίτης το καλοκαίρι, που κρίθηκαν όλες στα 2 σετ!

Το Νο4 του ταμπλό του Australian Open γνωρίζει πώς να κερδίζει τον Περ, αλλά θα χρειαστεί να… φορτσάρει, σε σχέση με αυτό που έδειξε κόντρα στον Μπάεζ. Ο Γάλλος πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-4, 6(4)-7, 7-6(2), έχοντας παράξει 50 winners από τη ρακέτα του!

Ωστόσο το σερβίς του είναι ένα από τα πιο αδύναμα στο τουρ και ο Τσιτσιπάς γνωρίζει πως μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στο πρώτο, αλλά ειδικότερα στο πενιχρό του δεύτερο, που δεν έχει ούτε την τοποθέτηση αλλά ούτε και τα χιλιόμετρα να κάνει τη ζημιά. Με τον Βούλγαρο ο Περ υπέπεσε σε 9 διπλά λάθη, νούμερο το οποίο έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την έξτρα πίεση, την οποία μπορεί να του προσθέσει ο Τσιτσιπάς από τις επιστροφές, μπορεί να εκτοξευθεί!

Γρήγορα πόδια και προσεγγίσεις στο φιλέ

Για να έχει ένα ακόμα πιο εύκολο απόγευμα το Νο4 του ταμπλό, πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο το serve and volley που παρουσίασε τόσο στο ATP Cup, όσο και στο παιχνίδι με τον Ίμερ. Προσεγγίζοντας το φιλέ θα προλάβει να έχει τον έλεγχο των ράλι από τα πρώτα χτυπήματα, προτού ο πάρει το πάνω χέρι. Είναι κάτι που και εκείνος θέλει, αφού μέτρησε 35/44 ανεβάσματα στο φιλέ κόντρα στον Ντιμιτρόφ.

Για τον Τσιτσιπά είναι ένα θέμα να μη φανεί εκτεθειμένος στη γωνιά του backhand του, όπως έγινε με τον Αργεντίνο στον 2ο γύρο, θέτοντας σε λειτουργία το footwork του. Ο Μπάεζ πίεσε αρκετά και αφού άντεχε στο ράλι, άλλαζε γρήγορα ρυθμό και γωνία, παίζοντας στο ανοιχτό κορτ. Ο Περ έχει τη δυνατότητα αλλά όχι την υπομονή να το πετύχει, αφού θέλει να τελειώσει τα ράλι άμεσα στα πρώτα 4-5 χτυπήματα.

Ο Στέφανος αποτελεί το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης και αν συνεχίσει να επιτίθεται με ακρίβεια και συνέπεια στα ράλι αλλά και στο αντίπαλο σερβίς, θα βρει τις λύσεις για να ακολουθήσει την Μαρία Σάκκαρη και να προκριθεί στους «16» του Australian Open!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News