Τσιτσιπάς - Ντε Μινόρ 2-0: Δύο break ήταν αρκετά και... έφυγε για τους «16» ο Στεφ

Τσιτσιπάς – Ντε Μινόρ 2-0: Σε ένα παιχνίδι που για το 1ο του σετ έμοιαζε με αυτό απέναντι στον Τζον Γουλφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ, κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και περιμένει τον Αλκαράθ Γκαρφία στους «16».

Σε ένα παιχνίδι που για το 1ο του σετ έμοιαζε με αυτό απέναντι στον Τζον Γουλφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ, κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και περιμένει τον Αλκαράθ Γκαρφία στους «16».

Του πήρε μία ώρα και 31 λεπτά του Στέφανου Τσιτσιπά για να πετύχει κάτι που για αυτόν μοιάζει με συνήθεια. Επικράτησε όγδοη φορά σε 8 αναμετρήσεις του Άλεξ Ντε Μινόρ και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον γύρο των «16» του Miami Masters, εκεί όπου είχε αποκλειστεί και τις δύο τελευταίες φορές στις οποίες έλαβε μέρος στη διοργάνωση.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ο καλύτερος τενίστας στο κορτ και πήρε όλες τις μικρές λεπτομέρειες υπέρ του, υπερνικώντας το εμπόδιο του τρεξίματος που πάντοτε φέρνει μαζί του ο Αυστραλός. 

Οι δύο τενίστες μπήκαν με έμφαση στην ασφάλεια πίσω από το σερβίς τους, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έβρισκε τα κενά απόδοσης στο δεύτερο του αντιπάλου και του επέτρεψε το φτωχό 6/13 μετά το 1ο σετ. Μπορεί να σπατάλησε τέσσερις ευκαιρίες, αλλά στην πέμπτη, όταν και ο Ντε Μινόρ σέρβιρε για να μείνει στο σετ, πέτυχε το break και το έκλεισε στο 6-4.

 

Ρίχνοντας ελαφρά την απόδοσή του στο δικό του σερβίς, μπορούσε διαρκώς να βρίσκει χώρο στο γήπεδο μέσω των επιστροφών του και να φτάνει σε συνθήκες πίεσης του αντιπάλου. Έσβησε τα τρία break point που αντιμετώπισε και με ένα μόλις «σπάσιμο» στον Ντε Μινόρ, διαχειρίστηκε το 3-1 και έφτασε ως το 6-3 που σήμανε και το φινάλε.

Ο Στεφ θα χρειαστεί αυτό το 82% (28/34) των πόντων που κέρδισε πίσω από το πρώτο του σερβίς, αφού στον γύρο των «16» θα συναντήσει τον φορμαρισμένο Κάρλος Αλκαράθ Γκαρφία, ο οποίος απέκλεισε με 2-0 σετ τον Μαρίν Τσίλιτς και συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο 2022!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News