Τσιτσιπάς - Λέχετσκα 2-1: Αλύγιστος στον τελικό του Ρότερνταμ ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Λέχετσκα 2-1: Αλύγιστος στον τελικό του Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε με 2-1 σετ του Γίρι Λέχετσκα και περιμένει την Κυριακή (13/2) έναν εκ των Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ ή Αντρέι Ρούμπλεφ

Μπορεί να αγχώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να επικρατήσει 2-1 (4-6, 6-4, 6-2) του Γίρι Λέχετσκα για να πάρει το εισιτήριο του τελικού της Κυριακής στο Ρότερνταμ.

Αυτήν τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε σταμάτησε στον ημιτελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ, παρά τη δυσκολία που του έβαλε ο αντίπαλός του. Ο Λέχετσκα βασιζόμενος στο βαρύ σερβίς του πήρε το 1ο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να κατακτήσει τα άλλα δύο και να γίνει αυτός που περιμένει έναν εκ των Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ ή Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό της Κυριακής (13/2).

Με 80% (41/51) κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς ολοκλήρωσε ο Τσιτσιπάς, την ώρα που ο Λέχετσκα από το 94% του 1ου σετ έπεσε στο 69% (42/61), βλέποντας έτσι την παραμυθένια πορεία του που ξεκίνησε από τα προκριματικά να σταματάει στην τετράδα!

«Τρόμαξε» ο Τσιτσιπάς στο 1ο σετ

Μπορεί να μην ήταν και ο γνωστότερος τενίστας του κόσμου, αλλά στο Ρότερνταμ ο Λέχετσκα κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του πριν το παιχνίδι με τον Στέφανο. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πήρε προβάδισμα με break για το 2-1, κλείνοντας με εμφατικό τρόπο τους πόντους που παιζόταν στο σερβίς του. Κατέκτησε 14/15 πόντους πίσω από το πρώτο, αριθμός που του έδωσε το δικαίωμα να διατηρήσει το προβάδισμά του ως το τέλος του σετ, αν συνυπολογίσει κανείς και τους 12 winners του. Ο Τσέχος δε δίστασε να… πυροβολήσει από τη βασική γραμμή, κυριαρχώντας στους πόντους αφού βρήκε βάθος από το δεύτερο κιόλας χτύπημα, δυσκολεύοντας αρκετά τη θέση του Τσιτσιπά. Το 6-4 ήρθε έπειτα από 38 λεπτά στο 1ο σετ!

Με το ίδιο νόμισμα από το σερβίς ο Τσιτσιπάς

Οι δυο τους στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν και στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να χάνει τις πρώτες ευκαιρίες του για break στον… μαραθώνιο του δευτέρου game. Καταφέρνοντας όμως να επιστρέψει πολλά περισσότερα πρώτα σερβίς και να πάρει την μπάλα στην άνοδο, αύξησε κατακόρυφα την επιθετικότητά του και έκανε τη «ζημιά» στο κατάλληλο σημείο. Με τον Λέχετσκα να σερβίρει στο 5-4, ο Τσιτσιπάς έστειλε αρκετές επιστροφές στη βασική γραμμή του Τσέχου και τρία λάθη του έδωσαν το σετ στον Έλληνα τενίστα. Ήταν ο Τσιτσιπάς αυτός που είχε 15/17 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς αλλά και 14 winners στο σετ!

Το μομέντουμ είχε γυρίσει ξεκάθαρα μετά και την έκβαση του προηγούμενου σετ. Ο Τσιτσιπάς κυριαρχούσε με το forehand του πλέον στο κορτ και ο Λέχετσκα είδε το πρώτο του σερβίς να τον εγκαταλείπει, αφού με δύο απανωτά διπλά λάθη χάρισε ένα break στον Στέφανο, για να προηγηθεί με 3-0. Το σερβίς του πλέον δε γινόταν να απαντηθεί από τον Λέχετσκα και με αυτόν τον τρόπο δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για εκείνον. Απότοκο αυτού ήταν το τελικό 6-2, με τον Τσιτσιπά να κλείνει το σετ στο αντίπαλο σερβίς και να περιμένει έναν εκ των Ρούμπλεφ ή Οζέρ-Αλιασίμ στον τελικό της Κυριακής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News