Τσιτσιπάς - Γουλφ 2-1: Στο 3ο σετ ξέφυγε από το... στόμα του λύκου

Τσιτσιπάς – Γουλφ 2-1:Με αρκετό άγχος στα δύο πρώτα σετ αλλά και ποιοτικά χτυπήματα στο 3ο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Τζον Γουλφ 2-1 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Miami Masters.

Με αρκετό άγχος στα δύο πρώτα σετ αλλά και ποιοτικά χτυπήματα στο 3ο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Τζον Γουλφ 2-1 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Miami Masters.

Ο Γουλφ κατάφερε σε ένα παιχνίδι που δε θύμισε καθόλου αυτό του Ακαπούλκο, πριν από περίπου έναν μήνα, να κάνει δύσκολη την πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, βρίσκοντας λύσεις διαρκώς πίσω από το σερβίς του μέχρι το τελευταίο σετ. Τα λάθη του Στεφ μειώθηκαν και οι εμπειρία του έπαιξε ρόλο στο φινάλε, απέναντι στο Νο167 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Με 10 άσους και 78% κερδισμένων πόντους (38/49) ολοκλήρωσε την αναμέτρηση πίσω από το πρώτο του σερβίς ο Τσιτσιπάς!

Ο Αμερικανός άντεξε για δύο σετ και αφού έχασε οριακά το 1ο με 6-4, δεχόμενος break στη μοναδική ευκαιρία που είχε ο Τσιτσιπάς στο 5-4, ανταπέδωσε με το tiebreak του 2ου σετ. Ο Γουλφ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-5, αλλά με τρεις σερί πόντους άρπαξε το σετ στο 7-5 και οι διαφορές των δύο λύθηκαν στο decider.

Σταδιακά όμως τα ποσοστά του στο σερβίς έπεφταν και ο Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει όλο και πιο επιθετικός από τις επιστροφές του. Υποχρέωσε τον Γουλφ σε μόλις 2/12 πόντους στο δεύτερο και 6/14 στο πρώτο, του «έσπασε» τέσσερις φορές το σερβίς και με 6-1 προκρίθηκε χωρίς άγχος στο φινάλε, μετά από δύο ώρες και 1 λεπτό!

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το υψηλό εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ, που κέρδισε τον συμπατριώτη του 6-2, 6-3, με τους δύο να έχουν συναντηθεί στο Ρότερνταμ πριν από 1,5 μήνα και τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί 6-4, 6-4…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News