Τσιτσιπάς - Αλκαράθ: Στη Βαρκελώνη όταν λείπει ο Ναδάλ χορεύει ο... Ναδάλ Νο 2

Τσιτσιπάς – Αλκαράθ: Στη Βαρκελώνη όταν λείπει ο Ναδάλ χορεύει ο… Ναδάλ Νο 2. Τένις. Βαρκελώνη

Δεν είναι η τυχερή του πόλη η Βαρκελώνη. Δυο χαμένους τελικούς μετρούσε εκεί ο Στέφανος Τσιτιπάς, το 2018 και το 2021. Και φέτος η κλήρωση τον έφερε αντίπαλο στα προημιτελικά με τον Κάρλος Αλκαράθ από τον οποίο είχε υποστεί δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

«Θέλω να τον κερδίσω. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει για να το πετύχω, αλλά θα προσπαθήσω σκληρά για να τα καταφέρω» δήλωσε ο Στέφανος φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Στο μυαλό του βέβαια είχε τη σημερινή μέρα αλλά μετά το 6-4, 5-7, 6-2 θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη.

Οι δυο τενίστες μπήκαν για δεύτερη φορά στο γήπεδο σήμερα καθώς είχαν δώσει άλλον έναν αγώνα το απόγευμα. Αμφότεροι είχαν καθαρίσει στα δυο σετ, ο Τσιτσιπάς τον Ντιμιτρόφ και ο Αλκαράθ τον Μουνάρ. Από τη σκοπιά αυτή ουδείς είχε πλεονέκτημα έναντι του άλλου.

Ο Στέφανος ξεκίνησε καλά το ματς κι έδειχνε αποφασισμένος να σταματήσει το σερί ηττών του. Αυτή, άλλωστε, ήταν η πρώτη τους αναμέτρηση στο χώμα και ο Τσιτσιπάς προερχόταν από την κατάκτηση του Μάστερς στο Μονακό, όπου ο Ισπανός είχε αποκλειστεί νωρίς.

Και είχε το πάνω χέρι μέχρι που ο Ισπανός άρχισε να χρησιμοποιεί την τακτική «μαστίγιο και καρότο», πότε χτυπώντας βαριά φόρχαντ και πότε γλυκά ντροπ σοτ τα οποία ο Στέφανος ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει. Κάπως έτσι έχασε στο νήμα το πρώτο σετ και βρέθηκε στον… γκρεμό στο δεύτερο σετ (1-4).

Βρήκε ωστόσο τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ κι εντέλει να το κατακτήσει κερδίζοντας τα 6 από τα 7 τελευταία γκέιμ. Έσφιξε τη γροθιά την ώρα που στην εξέδρα έσφιγγαν οι καρδιές των Ισπανών από την αγωνία για τον αγαπημένο τους Κάρλος.

O Στέφανος όμως δεν πήρε το μάθημά του και όπως ακριβώς στο ξεκίνημα του δεύτερου επέτρεψε στον αντίπαλο του να τον ρίξει σε βαθύ… λάκκο. Μετά έχασε το μυαλό του, νευρίασε, τα έβαλε με τον διαιτητή και από τον λάκκο δεν μπόρεσε να βγει αυτή τη φορά.  

Και κάπως έτσι τέλειωσε η περιπέτεια του Στέφανου στη Βαρκελώνη. Το 0-3 ρεκόρ του απέναντι στον 18χρονο εκκολαπτόμενο Ναδάλ θα τον στοιχειώνει αλλά η σεζόν στο χώμα είναι ακόμη μακρά. Στη Μαδρίτη, στη Ρώμη και κυρίως στο Παρίσι θα έχει την ευκαιρία για να πάρει τη ρεβάνς και να ξορκίσει τους δαίμονες του…

Δείτε τα highlights του Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 1-2

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News