ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Το «κύκνειο άσμα» της σπουδαίας Φεντερίκα Πελεγκρίνι

Μετά και την 5η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στον τελικό, η 33χρονη αθλήτρια, αποχαιρετά το «πρώτο κομμάτι της ζωής της», όπως εξομολογήθηκε.

O σημερινός τελικός των 200μ. ελεύθερο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» στην τεράστια καριέρα της Φεντερίκα Πελεγκρίνι, στο αγώνισμα το οποίο σημάδεψε με την παρουσία της για 17 ολόκληρα χρόνια. Η Ιταλίδα κολυμβήτρια συμμετείχε για πέμπτη φορά στον τελικό (ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μάικλ Φελπς), χωρίς να καταφέρει να προσθέσει στη συλλογή της ένα τρίτο μετάλλιο, μετά το ασημένιο της Αθήνας και το χρυσό του Πεκίνου, καθώς κατετάγη έβδομη (ήταν 5η στο Λονδίνο και 4η στο Ρίο).

«Αποχωρώ ήρεμη, έχοντας ζήσει απίστευτες στιγμές. Ηταν ένα όμορφο ταξίδι, που το αγάπησα από την αρχή ως το τέλος», δήλωσε συγκινημένη η 33χρονη Πελεγκρίνι, η οποία έτυχε πολύ θερμής υποδοχής κατά την παρουσίαση των φιναλίστ, από τους αθλητές και τα μέλη των αποστολών που βρίσκονταν στις εξέδρες του “Tokyo Aquatics Center”. «Οταν ακούμπησα στον τοίχο, σκέφτηκα ότι τελείωσε. Εχω αποδεχθεί ότι το πρώτο κομμάτι της ζωής μου σταματάει. Η απόφασή μου είναι οριστική και ένας Ολυμπιακός τελικός είναι ιδανικό τελείωμα», πρόσθεσε η Πελεγκρίνι, η οποία έχει δηλωθεί και στα 100μ. ελεύθερο, όπου όμως δεν αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέρα από τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια, η Πελεγκρίνι έχει κατακτήσει μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο σε οκτώ συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (τέσσερα χρυσά, τρία ασημένια κι ένα χάλκινο), από το 2005 έως το 2019, ενώ έχει επίσης τέσσερα χρυσά κι ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο σε Παγκόσμια 25άρας κι επίσης πέντε χρυσά κι ένα ασημένια σε Ευρωπαϊκά 25άρας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News