Τένις: Ο Πατρίκ Μουράτογλου βρήκε τις διαδόχους των Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς

Η Λίντα Φρουχβίρτοβα έβαλε για τα καλά το όνομά της στη συζήτηση στο ταμπλό των γυναικών στο Μαϊάμι, με την περίπτωσή της να θυμίζει αρκετά αυτήν των αδερφών Γουίλιαμς.

Έκανε… ντόρο λόγω του χαστουκιού του στον Κρις Ροκ, αλλά στον απόηχο αυτών, ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ του Α΄ ανδρικού ρόλου, συνυφασμένος με το τένις. Ο πολυβραβευμένος Αμερικανός με την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard», ενσαρκώνει τον πατέρα των αδερφών Γουίλιαμς και παρουσιάζει τη μέθοδό του, που οδήγησε τις Βίνους και Σερένα στην κορυφή.

Η Βίνους είναι πλέον 41 ετών και η Σερένα 40, με τα τουρνουά που αγωνίζονται να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μένουν εκτός. Έτσι, ο Πατρίκ Μουράτογλου, ένας γεννημένος σούπερ σταρ του τένις, με την ιδιότητα του προπονητή (μεταξύ άλλων και με ρόλο συμβούλου στο σταφ του Στέφανου Τσιτσιπά), βρίσκεται στη διαδικασία της… ζύμωσης των επόμενων τενιστριών που θα αφήσουν εποχή.

Με αυτόν τον τρόπο, ήταν η ώρα του αστεριού της Λίντα Φρουχβίρτοβα να λάμψει στο Μαϊάμι. Η Φρουχβίρτοβα μόλις στα 16 της χρόνια, αποδεχόμενη την wild card των διοργανωτών απέκλεισε κατά σειρά τις Κόβινιτς, Μέρτενς, Αζαρένκα (εγκατάλειψη) προτού σταματήσει στους «16» από την Πάουλα Μπαντόσα.

 

Λίντα και Μπρέντα όπως Σερένα και Βίρτους

Η νέα ηρωΐδα του Πατρίκ Μουράτογλου προέρχεται από την Τσεχία και είναι γεννημένη ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 2005. Προπονείται στις εγκαταστάσεις του Μουράτογλου στη Γαλλία και έχει στόχο να γίνει σύντομα Νο1 όπως δηλώνει, κάνοντας αυτήν την εβδομάδα άλμα 118 θέσεων για να τοποθετηθεί στο Νο187, μία θέση ψηλότερα από τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

«Αν έχει τις προοπτικές να γίνει Νο1; Τις έχει εννοείται και η Λίντα και η Μπρέντα» τονίζει ο Πατρίκ Μουράτογλου. Ποια είναι η Μπρέντα; Μα φυσικά η μικρότερη κατά δύο μόλις χρόνια αδερφή της, με τις δύο να συναγωνίζονται και να συμπαρασύρουν η μία την άλλη προς νέες κορυφές.

 

Οι αδερφές Φρουχβίρτοβα έχουν αφήσει το στίγμα τους από μικρές

Η Λίντα κατέκτησε απέναντι στην ελληνικής καταγωγής Σοφία Κωστούλα το «Le Petits As» (ένα από τα σημαντικότερα U14 τουρνουά indoor) του 2019, για να ακολουθήσει η Μπρέντα έναν χρόνο αργότερα. H Λίντα Φρουχβίρτοβα έκανε τρομερή εντύπωση με το επιθετικό της παιχνίδι στο Μαϊάμι, ειδικότερα απέναντι στην Μέρτενς, που ήταν και η πρώτη της νίκη κόντρα σε παίκτρια του Top-20, ενώ η ταχύτητά της στην κάλυψη του κορτ την κάνει ξεχωριστή στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η Μπαντόσα τη σταμάτησε αλλά εκείνη -όπως και η αδερφή της- συνεχίζει να ονειρεύεται, σε μία εποχή άλλωστε που το τένις γυναικών βλέπει διαρκώς πρωταγωνίστριες να… ξεπετάγονται από το πουθενά. Το Νο1 βρίσκεται στα χέρια της 20χρονης Ίγκα Σφιόντεκ, ενώ κάτοχος του US Open είναι η 19χρονη Έμα Ραντουκάνου, με την αλλαγή σκυτάλης να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και κάπως «άγαρμπα», όπως μετά την απόσυρση της Μπάρτι.

Μένει να δούμε αν ο Πατρίκ Μουράτογλου επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά και κρατάει στα χέρια του τους δύο επόμενους… Μάικλ Τζόρνταν του τένις, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο Γουίλ Σμιθ, υποδυόμενος τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News