Τένις: Η θέση της Σάκκαρη και τα σενάρια στην παγκόσμια κατάταξη μετά την απόσυρση της Μπάρτι

Τένις: Η θέση της Μαρίας Σάκκαρη και τα σενάρια στην παγκόσμια κατάταξη μετά την απόσυρση της Μπάρτι

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε στην κοινότητα του τένις η είδηση πως η Άσλεϊ Μπάρτι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Η Μπάρτι ήταν το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και προφανώς στη λίστα αυτή θα επέλθουν αλλαγές, αφού η Αυστραλή δε θα βρεθεί ξανά στα τενιστικά κορτ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η Μπάρτι θα βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι να της αφαιρεθούν και οι τελευταίοι βαθμοί που κατέκτησε σε αυτό το σύστημα των 52 εβδομάδων.

Εν προκειμένω το Australian Open, το τελευταίο τουρνουά που κατέκτησε η Μπάρτι, της δίνει το περιθώριο να μείνει στο Νο1 για μερικές εβδομάδες ακόμα.

Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο η ίδια να ζητήσει να εξαιρεθεί από την παγκόσμια κατάταξη, κάτι που σημαίνει πως η Ίγκα Σφιόντεκ, το σημερινό Νο2 θα βρεθεί αυτόματα στην πρώτη θέση. Θυμίζουμε πως η Σφιόντεκ πάτησε στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, επικρατώντας της Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells.

Βέβαια αυτήν τη στιγμή η Σάκκαρη δεν μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα, αφού παρότι βρίσκεται στο Νο3, χρειάζεται μία πολύ καλή παρουσία στο Μαϊάμι. Ο λόγος είναι ο περσινός ημιτελικός της εκεί, κάτι που σημαίνει πως της έχουν αφαιρεθεί 380 πόντοι. Χρειάζεται να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής για να διατηρήσει τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, αφού υπάρχουν αρκετές που μπορούν να την ξεπεράσουν, αν δεν επαναλάβει πορεία καλύτερη από την περσινή.

Φυσικά, σε περίπτωση που η Μπάρτι αποσύρει το όνομά της από την παγκόσμια κατάταξη, η Σφιόντεκ θέλει μία νίκη για να φτάσει ως τους «32», ώστε να νιώθει ασφαλής, αφού σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να την ξεπεράσει η Πάουλα Μπαντόσα αν κατακτήσει αυτήν τον τίτλο.

Έτσι και αλλιώς αυτήν την εβδομάδα θα είχαμε την αφαίρεση 1.000 πόντων από την Μπάρτι, η οποία θα έπεφτε στους 6.980, με την Σφιόντεκ να είναι η μοναδική που μπορούσε να φτάσει σε απόσταση αναπνοής αν κατακτούσε το Masters του Μαϊάμι, φτάνοντας τους 6.711!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News