Τένις: Η δεύτερη ευκαιρία της Μαρίας Σάκκαρη για το Νο2

Δεν έχει τέλος ο… κατήφορος στο Μαϊάμι για τις top seed τενίστριες, με την Μαρία Σάκκαρη να αισθάνεται πιο ασφαλής και να ψάχνει την… ευκαιρία της για το Νο2.

Σαμπαλένκα, Κονταβέιτ και Πλίσκοβα έχουν ήδη μείνει εκτός από τον 2ο γύρο στο Μαϊάμι. Οι τρεις τους μπορούσαν να απειλήσουν την Μαρία Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη αλλά πλέον η Ελληνίδα έχει να δώσει μάχη μόνο με τον εαυτό της και την Πάουλα Μπαντόσα.

Η Σάκκαρη μπορεί να έφτασε στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και τον χαμένο τελικό του Indian Wells, ωστόσο η περσινή της πορεία στο Μαϊάμι δεν τη φέρνει σε θέση ισχύος απέναντι στην Ισπανίδα.

Τι συμβαίνει με τον περσινό ημιτελικό της Σάκκαρη

Η Σάκκαρη έχει στερηθεί τους 390 πόντους που κέρδισε πέρσι, φτάνοντας ως τον ημιτελικό του Μαϊάμι και χρειάζεται άλλη μία υπέρβαση, για να διατηρηθεί στα ψηλά, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή με τις προσθαφαιρέσεις βρίσκεται στο Νο4.

Αυτήν τη στιγμή, περνώντας ως bye τον 2ο γύρο, η Σάκκαρη είναι -380 πόντους και μετράει 4705. Σε αυτήν την ανάγνωση του live ranking η Μπαντόσα με 4765 την έχει προσπεράσει και έχει κάνει άλμα στο Νο3, αφήνοντας την Ελληνίδα στο Νο4, αφού αυτά τα δεδομένα υπάρχουν μετά την απόσυρση του ονόματος της Μπάρτι από το Νο1.

Έτσι η Σάκκαρη βλέπει μπροστά της τις Σφιόντεκ, Κρεϊτσίκοβα (δεν αγωνίζεται) και Μπαντόσα, με δεδομένο πως δεν μπορεί ούτε με κατάκτηση του τίτλου να περάσει την Πολωνή. Για να διατηρήσει τουλάχιστον το Νο3, ρίχνοντας της Κρεϊτσίκοβα στο Νο4, η Σάκκαρη θα χρειαστεί να φτάσει στον ημιτελικό, όπως και πέρσι. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει τους 5.085 πόντους και θα προσπεράσει την Τσέχα.

Όσον αφορά τη μάχη με την Μπαντόσα, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι δρόμοι των δύο τενιστριών θα συναντηθούν στα προημιτελικά και η νικήτρια θα πάρει το Νο2 ως… προίκα. Η Σάκκαρη θα χρειάζεται να προχωρήσει έναν γύρο παραπάνω από την Μπαντόσα για να την προσπεράσει, διαφορετικά θα βλέπει μόνο την πλάτη της.

Συμπερασματικά αν η Σάκκαρη βρεθεί στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης (αφού θα έχει αποκλείσει την Μπαντόσα στο διάβα της) θα πάρει μαζί και το Νο2, που διεκδίκησε αλλά έχασε στον τελικό του Indian Wells από τη Σφιόντεκ.

Τα σενάρια για το Νο1

Όσον αφορά το Νο1, έχουμε εξηγήσει πως η Σφιόντεκ χάνει τη θέση μόνο εάν ηττηθεί στον 2ο γύρο και η Μπαντόσα κατακτήσει τον τίτλο… Και οι τρεις αγωνίζονται απόψε, η Σάκκαρη με την Χαντάντ Μάια (20:00), η Μπαντόσα με την Μπούζκοβα (21:30) και η Σφιόντεκ με την Γκόλουμπιτς (1:00 τα ξημερώματα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News