ΤΕΪΛΟΡ ΦΡΙΤΖ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 2-3: Αντέχει και στα θρίλερ ο Στεφ, πέρασε στα προημιτελικά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε νικητής από το θρίλερ με τον Τέιλορ Φριτζ που κράτησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες με 3-2 (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που παίζονται από την τηλεόραση τα θρίλερ. Τότε χτύπησε εκεί στη μακρινή Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Τα έβαλε με τον άξιο αντίπαλό του, τον εαυτό του και τους δαίμονές του  στο μεγάλο ματς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open. 

Ο Στεφ βγήκε νικητής από το θρίλερ που κράτησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες με 3-2 (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4) κόντρα στον άξιο, πολύ βελτιωμένο φέτος Τέιλορ Φριτζ και έκλεισε ραντεβού με τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ στα προημιτελικά.

Μια νίκη που ήρθε με τον Αμερικανό να βάζει πολύ δύσκολα στον Τσιτσιπά, να δείχνει καλύτερος στα περισσότερα σημεία του αγώνα, να του χαλάει το μυαλό με το cool παιχνίδι του, αλλά να λυγίζει όταν τα δύο τελευταία σετ έφτασαν στο όριο.

Πανάξια, δύσκολη νίκη για τον Στέφανο, που απέχει πια τρία βήματα μακριά από το τρόπαιο. 

1ο σετ

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά με καλό σερβίς και πρόθεση να παίξει τον Φριτζ στο backhand και με return winners στο δεύτερο σερβίς του Αμερικανού. Αυτό λειτούργησε καλά στα πρώτα γκέιμ, αλλά σταδιακά ο Φριτζ βρήκε ρυθμό στο backhand και όταν η μπάλα γυρνούσε στο forehand είχε πολύ δυνατά χτυπήματα που έμεναν αναπάντητα από τον Τσιτσιπά. Έτσι, ήρθε το μπρέικ στο 3-3 για τον Αμερικανό, που βρήκε ρυθμό στα ράλι και τελείωνε αυτός τα ράλι συνήθως με το ισχυρότερο του Τσιτσιπά, forehand.

Παράλληλα, «χυπούσε» στο backhand του Τσιτσιπά, όπως όλοι άλλωτσε, και στο δεύτερο σερβίς η τακτική του να παίζει με wide service προβλημάτισε τον Νο 4 τενίστα. Ο Φριτζ κράτησε μέχρι τέλους το σερβίς του με άνεση και έκλεισε το σετ σε 38’, χωρίς να ξοδέψει πολύ ενέργεια, για ένα ιδανικό γι’ αυτόν ξεκίνημα.

2ο σετ

Ο Στέφανος ήθελε ένα μπρέικ νωρίς στο δεύτερο σετ, αλλά ο Φριτς δεν έδωσε δικαιώματα βγάζοντας καλά σερβίς και παίζοντας τον αντίπαλό του στο backhand. Στις σπάνιες περιπτώσεις που άλλαζε την τακτική του ο Τσιτσιπάς τον τιμωρούσε.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς μπρέικ μέχρι το 4-4 με τον Φριτζ να έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης και να παίζει αποκλειστικά πια τον Τσιτσιπά στο backhand και να δικαιώνεται, μέχρι τη στιγμή που ο Στέφανος έπαιξε με slice. Σε κατάσταση πίεσης με το σκορ 4-5 και 30-30 ο Φριτζ έκανε δύο λάθη και έχασε το σετ σε 36’. 

3ο σετ

Ο Αμερικανός βγήκε ακόμα πιο βαρύς στο κορτ και με εμφανή την έλλειψη της αυτοπεποίθησης του πρώτου σετ. Βασίστηκε πολύ στο πρώτο σερβίς, την ώρα που ο Τσιτσιπάς χειρίστηκε καλά το backhand slice και έδειξε υπομονή στο παιχνίδι του.

Αντίθετα στη ροή του αγώνα, όμως, ο Φριτζ έκανε το μπρέικ και πάλι στο 3-3 με δύο σφάλματα του Τσιτσιπά με το backhand στην ευθεία και ένα από τα καθιερωμένα «τσαφ» με το χτύπημα με τη στεφάνη της ρακέτας. Ο Αμερικανός κράτησε το σερβίς του και πήρε το προβάδισμα με 2-1 σε 48’.

4ο σετ

Στο ξεκίνημα ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από το μονότονο παιχνίδι του Φριτζ, με ανεβάσματα στο φιλέ, drop shot και άνοιγμα του γηπέδου, αλλά συνέχισε να παράγει αβίαστα λάθη που δεν τον βοηθούσαν να κερδίζει χρόνο στο κορτ.

Στο 4-3 υπέρ του όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε την ευκαιρία για μπρέικ σε ένα γκέιμ που τράβηξε αρκετά ώρα, πάνω από εφτά λεπτά και εξάντλησε τον Φριτζ που δέχτηκε το μπρέικ. Παρά τη βιασύνη του Τσιτσιπά να κλείσει το σετ και με το σκορ το εις βάρος του στο 15-40, βρήκε τα χτυπήματα down the line και με καλό σερβίς έφτασε στο 6-3 σε 41’. 

5ο σετ

Οι τακτικές πήγαν περίπατο στο τελευταίο σετ. Και οι δύο βασίστηκαν στο σερβίς τους, κοιτούσαν βάλουν μέσα τις επιστροφές και ο Στέφανος χτύπησε όταν το βάρος στους ώμους του Φριτζ, στο 4-4 ήταν πιο βαρύ από ποτέ. Το μπρέικ ήρθε, όπως και το επόμενο γκέιμ που έκλεισε το ματς μετά από 3 ώρες και 23 λεπτά.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: AUSTRALIAN OPEN: Ο Σίνερ νίκησε τον Ντε Μινάουρ και περιμένει τον Τσιτσιπά

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News