Τάιγκερ Γουντς: Ο θρύλος μακριά από την πραγματικότητα

Ο Τάιγκερ Γουντς δεν είχε οποιαδήποτε πιθανότητα να κατακτήσει το Masters στην Ογκούστα και να επαναλάβει το θρίαμβο του 2019 και άμεσα το τουρνουά έχασε τη σημασία του. Μία… προπόνηση το αποδεικνύει. 

Το πιο σημαντικό τουρνουά, το Masters της Ογκούστα, είχε μπει στην τελική ευθεία του. Πεισματικά, ο Νοτιοκορεάτης Ιμ Σουνγκ-γιάε, που στο δυτικό κόσμο για ευκολία αποκαλείται Σουνγκγιάε-Ιμ, είχε βαλθεί να ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας. Είχε, μετά τον αγώνα τα ξημερώματα της Κυριακής, 67 πόντους με πέντε βαθμούς ποινής, όμως ακολουθούνταν κατά πόδας από τον Κάμερον Σμιθ, τον Νεοζηλανδό, που είχε 68 με τέσσερις βαθμούς ποινής. Υπήρχαν τρεις γκολφέρ που είχαν δύο βαθμούς ποινής και εννιά με ένα βαθμό ποινής. Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν ο Τάιγκερ Γουντς. Ό,τι και να γινόταν στο γρασίδι της Ογκούστα, ό,τι και να έκανε στη Ναντίνα και τη Χόλι, δηλαδή τη 17η και τη 18η τρύπα, δεν θα είχε οποιαδήποτε σημασία. Σε αντίθεση με το 2019, ήδη πριν την τελευταία μέρα ο πιο σημαντικός γκολφέρ του κόσμου δεν είχε πιθανότητα να νικήσει στο Masters της Τζόρτζια.

Αυτό, βεβαίως, είναι ήσσονος σημασίας. Ο νικητής, από τη στιγμή που δεν είναι ο Γουντς, μοιάζει ήσσονος σημασίας για όλον τον αθλητικό κόσμο, εκτός από εκείνη την κάστα του γκολφ. Αν, όμως, επικρατούσε ο Γουντς, ο οποίος επέστρεψε στη δράση για ατομικό τουρνουά ύστερα από 17 μήνες, τότε η είδηση θα ξέφευγε από τα στενά όρια όρων όπως το par και το birdie. Η ορολογία θα ήταν, με απαρχή το GOAT, που πια δεν χρειάζεται να εξηγηθεί καν, πολύ πιο γνώριμη σε όσους είναι αρκετά γουστόζοι για να ασχολούνται με τα σπορ.

Μια «γεμάτη» προπόνηση

Ο Γουντς έχει… στόκερ. Παρ’ ότι έχει συμβεί στη ζωή του, από την κλινική της σεξουαλικής αποτοξίνωσης ως τις αναρίθμητες επεμβάσεις στη μέση του, τα μεγάλα δίκτυα περιστρέφονται γύρω από εκείνον. Είναι… μεταφορά για όσους παίζουν γκολφ. Την Κυριακή, 10 Απριλίου, το ESPN στο instagram του θύμισε ξανά στον κόσμο εκείνο το τρομερό (και ιδέα να μην έχεις, που δεν… έχεις) chip στη… Ρέντμπαντ -τη 16η τρύπα- στο Masters της Ογκούστα, στις 10 Απριλίου του 2005. Προ τετραμήνου, σε ένα τουρνουά που παίρνουν μέρος αθλητές μαζί με τους πατέρες τους ή πατέρες μαζί με τα παιδιά τους, το PNC Championship στο Ορλάντο, το νούμερο ένα στον κόσμο στις Γυναίκες, η Νέλι Κόρντα, εντυπωσίασε με τη συστολή της και το δέος που ένιωθε σε κάθε βήμα της προκειμένου να βγάλει… φωτογραφία με τον Τάιγκερ Γουντς, συν ότι δύο… μαντράχαλοι, ο πατέρας και ο αδελφός της, την άφησαν να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Αυτό το χαριτωμένο στιγμιότυπο έπαιξε σε όλα τα μεγάλα δίκτυα, όπως, άλλωστε και το βίντεο που ο Γουντς βλέπει στο τάμπλετ τις ομοιότητες του γιου του με εκείνον, ακόμα και την ίδια κίνηση στη μύτη του, την οποία ο ίδιος αποδίδει σε αλλεργία.

Ο πλέον 46χρονος θρύλος του αθλητισμού, που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 σκιαγράφησε, χωρίς να πάρει τη σάλπιγγα ή να αναφωνήσει ως άλλος MLK «έχω ένα όνειρο», ένα νέο κόσμο για τους Αφροαμερικανούς αθλητές, αφού τους έδωσε μια ιδέα για το πώς είναι δυνατόν να είσαι κομψός και πρωταθλητής μαζί και την μπόλιασε στα μυαλά τους, δεν κάνει καν τον κόπο να δείξει πόσο σημαντικός είναι. Η φωτογραφία πάνω από το μεσότιτλο τα λέει όλα: έχει ληφθεί την προηγούμενη Πέμπτη, 7 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της τελικής προπόνησής του (!) στο γρασίδι της Ογκούστα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News