Στέφανος Τσιτσιπάς: Συνεχίζει την καλή παρουσία στο χώμα με τακτική από... γρασίδι

Στέφανος Τσιτσιπάς: Συνεχίζει την καλή παρουσία στο χώμα με τακτική από… γρασίδι για να επικρατήσει του Χατσάνοφ και να φτάσει στον προημιτελικό του Masters της Ρώμης!

Με ανατροπή και σκορ 4-6, 6-0, 6-3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Κάρεν Χατσάνοφ και θα βρεθεί στον προημιτελικό της Ρώμης!

Ο Κάρεν Χατσάνοφ εκμεταλλεύεται άλλο ένα κενό διάστημα, αυτήν τη φορά μικρότερο βέβαια, στο παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά, πετυχαίνει break και παίρνει το 1ο σετ με 6-4.

Ο Ρώσος απέχει μόλις ένα σετ μακριά από μία νίκη απέναντι σε παίκτη πρώτης 10άδας, κάτι που έχει να κάνει από τον Αύγουστο του 2019. Και κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς επανέφερε τη λογική και την τάξη, κάνοντας μία μικρή προσαρμογή στο παιχνίδι του.

Κόντρα στον Χατσάνοφ είναι μία πάγια τακτική η προσπάθεια να τον οδηγήσεις σε λάθη, ωστόσο αυτό δε γίνεται αν παίζεις παθητικά. Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς στοχεύει διαρκώς το wide serve, αλλάζοντας προσέγγιση σε μία τακτική που εφαρμόζει από την αρχή της σεζόν αλλά την επιστράτευσε λες και ο αγώνας σήμερα γινόταν σε γρασίδι και όχι σε χώμα, ψάχνει συνέχεια το σερβίς βολέ και με αυτήν την πίεση που δημιουργεί στον Χατσάνοφ ισοφαρίζει τα σετ με bagel.

To εμφατικό 6-0 του δευτέρου σετ ήρθε με μόλις 4 πόντους κερδισμένους στο σερβίς του Χατσάνοφ, που ολοκλήρωσε με 0/6 στο πρώτο σερβίς. Τα λάθη άρχισαν να έρχονται για τον Ρώσο (25 αβίαστα έναντι 15) με μεγαλύτερη συχνότητα, κάτι που δίνει το δικαίωμα στον Τσιτσιπά να τρέξει ένα μεγάλο σερί και να φτάσει τα 9 συνεχόμενα games.

Όντας πλέον στο 3-0 του τρίτου σετ, δε γινόταν να ηττηθεί, πολλώ δε μάλλον στο χώμα όπου τα βαριά και φλατ χτυπήματα του Χατσάνοφ δεν έχουν την ίδια ισχύ.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στον προημιτελικό της Ρώμης, όπως και πέρσι, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή χωμάτινη σεζόν του. Μέχρι στιγμής ο Έλληνας τενίστας έχει παίξει τουλάχιστον προημιτελικό σε όλα τα τουρνουά του χώματος. Στο Μόντε Κάρλο πήρε τον τίτλο, στη Βαρκελώνη σταμάτησε στον προημιτελικό, στη Μαδρίτη στον ημιτελικό και στη Ρώμη ψάχνει πορεία ίδια ή καλύτερη του Ράφα Ναδάλ για να διατηρηθεί στο Νο4 ενόψει του Roland Garros.

Επόμενος αντίπαλός του στον προημιτελικό θα είναι ένας εκ των Κραΐνοβιτς ή Σίνερ!

Δείτε τα highlights του αγώνα Τσιτσιπάς – Χατσάνοφ 2-1

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News