Στέφανος Τσιτσιπάς: Ντιμιτρόφ όπως λέμε Σβάρτσμαν, Ρώμη όπως... Μόντε Κάρλο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ντιμιτρόφ όπως λέμε Σβάρτσμαν, Ρώμη όπως… Μόντε Κάρλο. Πολύ σημαντική νίκη ενόψει Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με πολύ… άγχος 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6(4)) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και έκλεισε θέση στον 3ο γύρο της Ρώμης.

Δεν είναι μία εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη φετινή χωμάτινη σεζόν. Η αρχή έγινε στη Βαρκελώνη, το δεύτερο μέρος παίχτηκε στη Μαδρίτη και η τρίτη πράξη της «μάχης» Ντιμιτρόφ – Τσιτσιπά στη Ρώμη.

Αν κάποιος έβαζε τα δύο προηγούμενα, σε διάστημα 26 ημερών, παιχνίδια των δύο δε θα καταλάβαινε καμία διαφορά, μέχρι το 5-3 του 2ου σετ

Ο Τσιτσιπάς είναι καταφανώς πολύ καλύτερος τενίστας του Ντιμιτρόφ και ειδικότερα στο χώμα, που είναι και η επιφάνεια η οποία τον βοηθά αρκετά, δε θα μπορούσε ποτέ να χάσει από τον Βούλγαρο αν ο ίδιος δε βρεθεί σε κακή μέρα.

Και εκεί ήρθε η κατάρρευση! Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε ένα βήμα πριν κλείσει το ματς και έχασε 16 από τους 17 πόντους, το προβάδισμα με break και εν συνεχεία το σετ με 5-7. Από απόλυτος κυρίαρχος του ζευγαριού έγινε δευτεραγωνιστής, με μία πτώση στην απόδοση που θύμισε… Σβάρτσμαν, στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο στο Μόντε Κάρλο.

Με περισσότερη σύνεση και επιθετικότητα ιδίως στις επιστροφές του, ο Ντιμιτρόφ μπόρεσε να εγκλωβίσει τον Τσιτσιπά, οδηγώντας τον πιο βαθιά και σε λιγότερο πλεονεκτικές θέσεις στα ράλι. Το παιχνίδι από μονόλογος μετατράπηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα, με τον Τσιτσιπά να σβήνει δύο match point. Ο Στέφανος είναι ένας από τα φαβορί σε κάθε χωμάτινο τουρνουά, όμως πολλές φορές τα κενά απόδοσης μέσα σε ένα παιχνίδι μπορεί να μοιάζουν -ακόμα δεν έχουν αποδειχτεί- μοιραία.

Η νίκη αυτή ωστόσο τον κρατάει μέσα στο κυνήγι της Ρώμης. Ο Τσιτσιπάς και ο Αλκαράθ είναι οι τενίστες που έχουν κατακτήσει τα δύο χωμάτινα Masters μέχρι στιγμής στη σεζόν και με τον Ισπανό εκτός λόγω και του μικροτραυματισμού στον αστράγαλο, ο Έλληνας είναι ο μοναδικός που μπορεί να ντουμπλάρει μία τέτοια επιτυχία.

Πέραν όμως από αυτό, ο Τσιτσιπάς (είχε φτάσει ως τα προημιτελικά πέρσι) θέλει να κάνει μία πορεία ίση ή καλύτερη από αυτήν του Ναδάλ για να καταφέρει να φτάσει ως Νο4 στο Roland Garros, κάτι που έχει τεράστια σημασία για την κλήρωσή του εκεί. Στον γύρο των «16» θα βρει απέναντί του τον Κάρεν Χατσάνοφ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News