ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: Μετράει 5/5 νίκες σε προημιτελικούς Grand Slam

AUSTRALIAN OPEN: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας του Γιανίκ Σίνερ με 3-0 σετ στη Μελβούρνη, μετράει 5/5 προημιτελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας του Γιανίκ Σίνερ με 3-0 σετ στη Μελβούρνη, μετράει 5/5 προημιτελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις.

Οι μεγάλοι παίκτες είναι φτιαγμένοι για τους μεγάλους αγώνες και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας τέτοιος. Ο Έλληνας τενίστας παίζει στο τοπ επίπεδο τα τελευταία χρόνια και μετά το 2019, όταν και έκανε το… μπαμ στο Australian Open, μετράει 5 ημιτελικούς, μαζί με αυτόν που θα παίξει σε δύο ημέρες στην Μελβούρνη. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ σε προημιτελικό Grand Slam στην καριέρα του, αφού και τις πέντε φορές που έχει φτάσει στην 8άδα έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να προκριθεί.

Η αρχή έγινε το 2019 στην Αυστραλία, όπου μετά τη νίκη-δήλωση επί του Ρότζερ Φέντερερ, ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, για να ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ακολούθησε το Roland Garros του 2020, το οποίο μάλιστα παίχτηκε τον Σεπτέμβριο λόγω του κορωνοϊού. Ο Τσιτσιπάς συνάντησε στα προημιτελικά τον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον… ισοπέδωσε με 3-0 σετ, προτού σταματήσει στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2.

 

Από τον Ναδάλ πήρε τη μεγάλη ρεβάνς στο Australian Open το 2021. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο Τσιτσιπάς επικράτησε στο φινάλε με 3-2 σετ, υπογράφοντας μια ιστορική ανατροπή, αφού ήταν η μόλις δεύτερη φορά που ο Ναδάλ χάνει από 2-0 σετ, μετά την ήττα του από τον Φονίνι στο US Open το 2015. Στη συνέχεια δεν κατάφερε την πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Μετνβέντεφ.

 

Ο Ρώσος ήταν και το τελευταίο του θύμα πριν τον σημερινό προημιτελικό, στο Roland Garros του 2021. Ο Μεντβέντεφ έφτασε στην 8άδα για πρώτη φορά αλλά ο Τσιτσιπάς τον κέρδισε με 3-0 σετ και έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου τον σταμάτησε ο Τζόκοβιτς, με ανατροπή και 3-2!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News