Στέφανος Τσιτσιπάς: Με κόπο και ιδρώτα στους «16» και τώρα... Κύργιος!

Με 2-1 σετ (7-6(1), 1-6, 6-3) ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Μπέντζαμιν Μπόντζι και προκρίθηκε στον γύρο των «16» του Χάλε, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο!

Πάρα πολύ κόπο και περισσότερο χρόνο από όσο πίστευε κανείς πως θα χρειαζόταν, σπατάλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να κάμψει το εμπόδιο του Μπέντζαμιν Μπόντζι. Μετά από ένα καταστροφικό 2ο σετ που ο Έλληνας τενίστας έχασε με κάτω τα χέρια (1-6), στο 3ο επανέφερε την τάξη στο κεντρικό κορτ και προκρίθηκε στους «16» του Χάλε!

Μετά από μία ώρα και 56 λεπτά και με σκορ 2-1 (7-6(1), 1-6, 6-3) ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ντέρμπι της επόμενης φάσης με τον Νικ Κύργιο…

Να… σβήσει το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς για να παίξει με τον Κύργιο!

Στο 1ο σετ οι δύο τενίστες έμοιαζαν αλάνθαστοι πίσω από το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να χάνει μόλις τέσσερις πόντους (20/24) πίσω από το πρώτο και τον Μπόνζι αντίστοιχα δύο (23/25). Μοιραία οδηγήθηκαν στο tiebreak όπου ο Στεφ ήταν πιο αποφασιστικός και επιθετικός, τελειώνοντας με winner (7-1 στο tiebreak) το σετ.

Κάπου εκεί τα πάντα έσβησαν για τον Στέφανο. Απροσεξίες στα χτυπήματά του, αργό παιχνίδι και νεύρα με το μποξ του, έφεραν τον Μπόνζι στο 0-4. Ο Τσιτσιπάς μάλιστα δεν υπερασπίστηκε ούτε μία φορά το σερβίς του και πετυχαίνοντας μόλις ένα break, έχασε με 1-6 το σετ, για να οδηγηθούν οι δυο τους στο decider.

Τότε εμφανίστηκε ξανά στο κορτ ο κανονικός Τσιτσιπάς, αφού πρώτα χρειάστηκε να ξαναπάρει το μομέντουμ και να σώσει δύο break point στο πρώτο game. Το δικό του break ήρθε στο 3-1 και έκτοτε απλώς διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, κλείνοντας το παιχνίδι με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς (40/55 κερδισμένους).

Βέβαια το 2ο σετ πρέπει να μείνει για τα καλά πίσω, αφού ο Νικ Κύργιος που ακολουθεί, δε συγχωρεί τέτοια κενά απόδοσης στην αγαπημένη του επιφάνεια, το γρασίδι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News