Στέφανος Τσιτσιπάς: Mama Mia ένας Στέφανος

O Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Γιανίκ Σίνερ με 7-6(5), 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Μάστερς της Ρώμης όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο που τον είχε κερδίσει στο ίδιο γήπεδο και ο οποίος είχε την υποστήριξε του κοινού στο κεντρικό γήπεδο του Φόρο Ιτάλικο ο Έλληνας πρωταθλητής άντεξε στον βομβαρδισμό του πρώτου σέτ και με αντεπίθεση στο δεύτερο πήρε την σπουδαία νίκη.

Μαραθώνιος το πρώτο σετ

Το πρώτο σετ ήταν ένας μαραθώνιος που κρίθηκε στο νήμα. Στη 1 ώρα και 28 λεπτά που κράτησε οι δυο τενίστες έκαναν φοβερά πράγματα στο κορτ και πότε ο ένας είχε το πάνω χέρι και πότε ο άλλος. 

Ο Στέφανος προηγήθηκε 3-0 κάνοντας πολύ νωρίς μπρέικ και αφού «επιβίωσε» στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του που είχε διάρκεια 15 λεπτά!  Όμως ο Σίνερ απάντησε το ίδιο γρήγορα (3-3) και οι δυο τους πήγαν γκέιμ γκέιμ μέχρι το τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς πήρε κεφάλι από την αρχή και το έκλεισε με έναν καθαρό winner (7-5).

Κυρίαρχος Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ

Στο δεύτερο σετ o Στέφανος έκανε το ίδιο ξεκίνημα με το πρώτο. Ένα γρήγορο μπρέικ τον έβαλε από την αρχή σε θέση οδηγού στο σετ υποχρεώνοντας τον Σίνερ να τον κυνηγά και το ιταλικό κοινό να τρώει τα νύχια του. 

Ο Σίνερ δεν ήταν ο ίδιος με το πρώτο σετ, έκανε πιο πολλά λάθη και γρήγορα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν δέχθηκε και δεύτερο μπρέικ με το οποίο ο Στέφανος προηγηθηκε 5-2.

Στο σέρβις γκέιμ του έφτασε σε ματς πόιντ που το έσωσε ο Σίνερ και ενώ ο Τσιτσιπάς έφτασε σε δεύτερο κι ετοιμαζόταν να σερβιρει κάποιος κατέρρευσε στην εξέδρα και ο διαιτητής διέκοψε το ματς. 

Όταν ξανάρχισε μετά από δέκα λεπτά ο Στέφανος πήρε τον πόντο και τέλειωσε το ματς σε 2 ώρες και 27 λεπτά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News