Στέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε μετά από ματσάρα από τον «κακό του δαίμονα» Nικ Κύργιο και αποχαιρέτησε το Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε μετά από ματσάρα από τον «κακό του δαίμονα» Νίκ Κύργιο και αποχαιρέτησε το Wimbledon

Μετά από ένα φανταστικό παιχνίδι που κράτησε τέσσερις ώρες, ο ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιο με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Wimbledon.

Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα. Όμορφους πόντους, ένταση νεύρα, αγωνία και δύο μεγάλους αθλητές να αγωνίζονται για κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και πήρε το πρώτο σετ στο tie break δεν κατάφερε να κρατήσει την συγκέντρωσή του, με τον Νικ Κύργιο να παίζει με την ψυχολογία του και να κάνει την ανατροπή.

Ο Αυστραλός με μία μεγαλειώδη εμφάνιση κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Wimbledon, έχοντας εξαιρετικό σερβίς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που δεν ευνόησε τον Στέφανο που δεν έβρισκε απαντήσεις στους γρίφους που του έβαζε ο 27χρονος.

Έτσι ο Κύργιος πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον Τσιτσιπά να αποχαιρετά από νωρίς το τουρνουά.

Χέρι – χέρι με το challenge να δίνει το σετ στον Τσιτσιπά στο tie break

Oι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι στο πρώτο σετ, με τον Κύργιο να είναι εξαιρετικός στις επιστροφές και με γρήγορα πόδια να δυσκολεύει την ζωή του Στέφανου Τσιτσιπά. Όταν ο Έλληνας τενίστας όμως άρχισε να βρίσκει το σερβίς του έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία.

Ο Κύργιος τελείωνε με όπλο το σερβίς του, τελείωνε πολύ γρήγορα τα game που σέρβιρε, κάτι που έβαζε μεγαλύτερη πίεση στις πλάτες του Τσιτσιπά. Ο Στέφανος όμως διαχειρίστηκε καλά τις καταστάσεις και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, στέλνοντας το παιχνίδι στο tie break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Κύργιου και με καλές επιστροφές κατάφερε να πάρει τέσσερα σετ πόιντς. Ο Κύργιος φάνηκε να μένει στο σετ, όμως το challenge που έκανε τον διακίωσε και έτσι πήρε το πρώτο σετ σε 51 λεπτά.

Η προσωπικότητα του Κύργιου, χάλασε το μυαλό του Τσιτσιπά

Ο Κύργιος άρχισε να βγάζει προς τα έξω σιγά σιγά τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και παράλληλα ξεκίνησε να χαλάει το μυαλό του Στέφανου. Παρατηρήσεις, σχόλια στον διαιτητή και πολλά παράπονα που άρχισαν να δυναμιτίζουν το κλίμα. Το δεύτερο σετ τουλάχιστον στα πρώτα game ήταν μία κόπια του πρώτου, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους. Ο Κύργιος πάντα με το δυνατό του σερβίς είχε το πλεονέκτημα και έκανε τη ζημιά στον Στέφανο σπάζοντας το σερβίς του στο τελευταίο game για να φέριε το παιχνίδι σε ισορροπία.

Στο τρίτο σετ ο Κύργιος έδωσε πραγματικά παράσταση, αφού συνεχώς έκανε πειράγματα στον Στέφανο, ενώ στην εξίσωση μπήκε και το κοινό που ωθούσε τον Αυστραλό. Ο 27χρονος είχε πάρει ψυχολογία, ενώ ο Τσιτσιπάς άρχισε να χάνει την υπομονή του, δυσκολεύοντας ουσιαστικά την ζωή του.

Ο Κύργιος έπαιρνε εύκολα τα game που σέρβιρε με εξαιρετικά χτυπήματα, ενώ είχε απαντήσεις σε όλες τις περιπτώσεις που ο Στέφανος προσπαθούσε να πάρει το μομέντουμ. Ο Τσιτσιπάς ήταν ξεκάθαρα εκνευρισμένος και από ένα σημείο και μετά έχανε εύκολα την ψυχραιμία του, δεχόμενος πόιντ πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα πήγε να χτυπήσει τον Κύργιο με φόρχαντ. 

Τελικά ο Αυστραλός έκανε το μπρέικ και πήρε το τρίτο σετ, παίρνοντας το προβάδισμα στα σετ.

Το πήγε μέχρι το τέλος αλλά δεν άντεξε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο τέταρτο σετ. Κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, ενώ εκνεύρισε τον Κύργιο που έβλεπε το μομέντουμ να αλλάζει. Παρόλα αυτά, όσες φορές και αν έφτασε κοντά στο μπρέικ δεν τα κατάφερε. Ο Κύργιος βρήκε τις λύσεις με εξαιρετικά χτυπήματα, ενώ συνέχισε των πόλεμο νεύρων και τις διαμαρτυρίες.

Ο Τσιτσιπάς κρατούσε το σερβίς του έχοντας συνεχώς το προβάδισμα, όμως ο Κύργιος πάντοτε ήταν πίσω του, έτοιμος να χτυπήσει. Το σημείο κλειδί ήταν στο 4-3 υπέρ του Τσιτσιπά, όπου είχε τρία break points και στη συνέχεια να σερβίρει για το σετ, όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε, ειδικά από την στιγμή που ο Κύργιος κάλυψε τους πόντους με φονικά σερβίς.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο tie break, εκεί που ο Τσιτσιπάς είχε ευκαιρία με σετ πόιντ, όμως δεν τα κατάφερε και ο Αυστραλός με drop shot τελείωσε το παιχνίδι και πέρασε στους «16».

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News