Στέφανος Τσιτσιπάς: Η εκδίκηση του Μάρεϊ ήρθε στη Στουτγκάρδη

Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε την «πολυτέλεια» του best of five, όπως στο US Open, δηλαδή του πολύτιμου χρόνου, για να υποτάξει τον Άντι Μάρεϊ.

Ο γερόλυκος Σκοτσέζος, άλλοτε Νο 1 τη παγκόσμιας κατάταξης, στη Νέα Υόρκη είχε λυγίσει στα πέντε σετ στην μοναδική μέχρι χθες αναμέτρηση των δύο τενιστών και είχε εκφράσει πολλά παράπονα για τα περίφημα εκείνη την εποχή toliet breaks του Τσιτσιπά.

Στη Στουγκάρδη, όμως, αφού κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ, με 7-4,  πήρε το ψυχολογικό αβαντάζ και με ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ καθάρισε τη νίκη με 7-6, 6-3, πετώντας έξω από τα ημιτελικά τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σίγουρα η 10η Ιουνίου δεν ήταν η καλύτερη μέρα για το ελληνικό τένις αφού είχε προηγηθεί η ήττα της Σάκκαρη από τη Χαντάντ-Μαΐα στο Νότιχγαμ.

Ο Στέφανος είναι σε… κακό φεγγάρι τελευταία, αφού μετά την απρόσμενη ήττα του στο Ρολάν Γκαρός από τον Ρούνε, δείχνει πολύ νευρικός και ασταθής στο παιχνίδι του και σε αυτές της πρώτες μέρες που το σιρκουί της ATP πέρασε από το χώμα στο χορτάρι.

Σίγουρα έχει το χρόνο να παρουσιαστεί έτοιμος στο Γουίμπλεντον, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να περάσει στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News