Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι πολύ περήφανος για τη Μαρία, αξίζει να πάει ψηλότερα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός στη συνέντευξη τύπου ενόψει της πρεμιέρας του στο Μαϊάμι, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη, αλλά και την απόσυρση της Άσλεϊ Μπάρτι.

Μάλιστα στη 1:00 τα ξημερώματα (25/3) κάνει την πρεμιέρα του στο διπλό, ενώ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του και στο μονό, που θα προκύψει από τον νικητή της αναμέτρησης Αλτμάιερ – Βολφ.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά

 

«Είναι θαυμάσιο που βρίσκεται εκεί. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που η Μαρία κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ μου και να είναι στο Νο.3 του κόσμου. Είμαι το ίδιο χαρούμενος με όταν το είχα καταφέρει εγώ. Πιστεύω πως μπορεί ακόμα ψηλότερα. Την έχω παρακολουθήσει και έχω δει πως έχει εξελιχθεί και πως έχει προοδεύσει. Έχω δει τους περισσότερους αγώνες της και της αξίζει να βρίσκεται εκεί. Της αξίζει να είναι εκεί περισσότερο από κάθε άλλον».

Για την Άσλεϊ Μπάρτι: «Ήταν ένα σοκαριστικό νέο για μένα. Το έμαθα από τα social media καθώς σκρόλαρα στην αρχική μου. Είδα ολόκληρο το βίντεο με τη συνέντευξη και το έβλεπα με δυσπιστία γιατί δεν πίστευα σ’ αυτό που έβλεπα. Τα πήγαινε τρομερά καλά, ήταν στο πικ της αυτή την περίοδο, έχει κερδίσει πρόσφατα το Wimbledon και το Australian Open».

Για τον τραυματισμό του: «Πέρσι είχα μια δύσκολη σεζόν. Πέρασα δύσκολα με τον τραυματισμό μου για αρκετό καιρό, ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό, αλλά το πρόβλημα ήταν πάντα εκεί. Θυμάμαι να νιώθω πολύ άσχημα μετά τον αγώνα μου με τον Rublev στο Τορίνο. Δεν μπορούσα να σερβίρω όπως ήθελα, δεν μπορούσα να χτυπήσω forehands και backhands όπως συνήθιζα και κανείς δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Δοκίμασα διαφορετικούς τρόπους για να το διορθώσω, αλλά τίποτα δε δούλευε. Οπότε είχε περάσει από το μυαλό μου η απόσυρση για 2 μέρες, να βάλω τέλος τόσο νέος στο πάθος μου, σ’ αυτό που αγαπούσα. Ήταν δύσκολο για μένα, ένιωθα αβοήθητος, ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν θέλω να μένω πίσω και να βλέπω τους άλλους να προοδεύουν. Είμαι τυχερός που κατάφερα να βρω λύση στο πρόβλημα, να αλλάξω οπτική και νοοτροπία και να είμαι έκτοτε πιο αισιόδοξος».

Για τη σύγκριση της νέας γενιάς με τους big-3: «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να συμπεριληφθώ σ’ αυτή τη συζήτηση. Και ειλικρινά θα έπρεπε να είμαι πιο κοντά, αναλογιζόμενος την ηλικία μου, νιώθω ότι έχω μείνει λίγο πίσω τελευταία. Προσπαθώ να φέρω κάτι καλύτερο στο παιχνίδι μου. Δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να ανταγωνιστώ τη δική μου γενιά περισσότερο, διότι ο Rafa είναι ο μόνος (από τους Big 3) που έχει παίξει στα τελευταία τουρνουά, αν και αυτό μπορεί να μην κρατήσει πολύ. Εγώ προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος της γενιάς μου και να μην επικεντρώνομαι στο τι συμβαίνει με τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες».

Για τη συζήτηση των best of three ή best of five στα Grand Slam: «Υπάρχει το ζήτημα του ίδιου χρηματικού επάθλου με τις γυναίκες ενώ παίζουν best-of-three. Δεν ξέρω… μου έχουν πει ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερη αντοχή και θα μπορούσαν φαντάζομαι να παίζουν best-of-five. Μου αρέσει το best-of-five στα Grand Slams. Από την άλλη, αν εμείς γυρίζαμε σε best-of-three θα είχαμε περισσότερους διαφορετικούς νικητές».

Για το super tiebreak σε όλα τα Grand Slam: «Ως παιδί μου άρεσαν τα best-of-five παιχνίδια που τελείωναν για παράδειγμα με 18-16 (στα games). Είναι διασκεδαστικό να περιμένεις να δεις ποιος θα κάνει πρώτος break. Από την άλλη, δεν μπορείς να αφήνεις τους παίκτες να παίζουν μέχρι τις 6 το πρωί. Μπορεί να γίνει εξαντλητικό. Υπάρχει η περίπτωση του Κέβιν Άντερσσον που κέρδισε τον Τζον στα ημιτελικά (του Wimbledon) πριν μερικά χρόνια. Δυο μέρες μετά αυτό το παιχνίδι του κατέστρεψε τον τελικό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News