Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχει παίξει περισσότερη ώρα από Ναδάλ, Τζόκοβιτς με έναν γύρο λιγότερο στο Roland Garros

Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στα δύο κεντρικά κορτ του Roland Garros και επισφράγισαν την πρόκρισή τους στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Οι δυο τους βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ταμπλό και είναι πολύ πιθανό να διασταυρωθούν στον προημιτελικό αν ξεπεράσουν τα εμπόδια των Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Οζέρ Αλιασίμ, τα οποία είναι και τα υψηλότερα εμπόδια που θα συναντήσουν μέχρι να τεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον.

Φυσικά ο Ναδάλ έχει συνδέσει το όνομά του με τη διοργάνωση, έχοντας ρεκόρ 108-3 σε νίκες/ήττες και 13 τίτλους, αλλά και ο Τζόκοβιτς είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του, βλέποντας και τον Ισπανό να μπαίνει στην εκκίνηση λαβωμένος στο πόδι.

Και οι δύο έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στους τρεις πρώτους γύρους, χωρίς να χάσουν σετ, κάτι που δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής οι Κάρλος Αλκαράθ και Στέφανος Τσιτσιπάς. Ειδικά για τον Έλληνα τενίστα οι δύο πρώτοι γύροι ήταν εξόχως απαιτητικοί, αφού πρώτα χρειάστηκε να παίξει πέντε σετ με τον Μουζέτι και στη συνέχεια να φτάσει στα όρια αυτού, αποκλείοντας τον Κολάρ.

Κάτι που ενδεχομένως, μιας και ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του ταμπλό, να στοιχίσει στη συνέχεια. Για τον Στεφ η επανάληψη της περσινής πορείας ως τον τελικό φαντάζει αυτονόητη, με βάση και την κλήρωση, παρόλα αυτά η πίεση που του ασκείται από τους πρώτους δύο γύρους τον έχει κρατήσει στον κορτ για 7 ώρες και 45 λεπτά.

Τζόκοβιτς και Ναδάλ μετρούν αντίστοιχα 6:04 και 6:29 αντίστοιχα, έχοντας μάλιστα προλάβει να παίξουν και έναν γύρο παραπάνω. Οι δυο τους κερδίζουν χρόνο, καθώς η φθορά όμως του μεταξύ τους προημιτελικού και ενός παιχνιδιού πιθανότατα με τον Αλκαράθ (αν τα καταφέρει ο Ισπανός ως της τετράδα) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού δε διανύουν και την πρώτη τους νιότη.

Βέβαια μοιάζουν σαν το παλιό, καλό κρασί που ωριμάζει, αφού μετά τα 30 τους παραμένουν αήττητοι στην πρώτη εβδομάδα των Grand Slam. Ο Ναδάλ έχει 56 νίκες και ο Τζόκοβιτς ακολουθεί με 54…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News