Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δε με αγχώνουν οι χαμένοι τελικοί»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δε με αγχώνουν οι χαμένοι τελικοί δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη τύπου μετά την πρόκριση στον τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την ανατροπή απέναντι στον Γίρι Λέχετσκα και με 2-1 σετ έκλεισε θέση στον τελικό του Ρότερνταμ. Ο ίδιος τόνισε πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε εκ των Ρούμπλεφ ή Αλιασίμ, ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον Μαξ Φερστάπεν.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Στέφανου Τσιτσιπά

«Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως αν είναι ο Ρούμπλεφ ή ο Αλιασίμ. Το θέλω πραγματικά πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να δώσω το κάτι παραπάνω ώστε να καταφέρω κάτι καλό αυτή την εβδομάδα.

Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο να διατηρήσει αυτό το επίπεδο έντασης, κάνοντας αυτό το παιχνίδι και σήμερα και όλη αυτή την εβδομάδα. Το σερβίς του που είναι μεγάλο όπλο και η πρώτη μπάλα που μπορεί και διαχειρίζεται πάρα πολύ καλά, βρίσκοντας τις γωνίες του γηπέδου. Δεν είχαμε πολλές εναλλαγές μέσα στο παιχνίδι και ήταν πολύ απότομο ματς. Το στυλ παιχνιδιού του έχει πολύ να κάνει με τη χώρα από την οποία προέρχεται και η μεγαλύτερη δυσκολία σήμερα ήταν να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ σ’ αυτό το απότομο παιχνίδι του».

Για τον άλλον ημιτελικό: «Και οι δυο είναι πολύ καλοί στις σκληρές επιφάνειες, οπότε θα παίξω σίγουρα με κάποιον που του αρέσει αυτή η επιφάνεια και έχει τα καλύτερά του αποτελέσματα σ’ αυτή, ανεξαρτήτως με το ποιον θα παίξω. Ο Αντρέι είναι heavy hitter από τη baseline με πολύ καλό σερβίς. Το ίδιο και ο Φέλιξ, που είναι λίγο πιο απότομος από τον Αντρέι. Η καλή προπόνηση και η καλή προετοιμασία θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μπαίνοντας σ’ αυτόν τον αγώνα».

Για το αν αγχώνεται με τους 7 χαμένους τελικούς σε 500άρι: «Όχι, δεν με αγχώνει. Οι τελικοί με ενθουσιάζουν, είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι και μέρος σε κάθε τουρνουά».

Για τη σχέση του με τον Φερστάπεν: «Πολλά μέλη της Red Bull μου είπαν πως πρέπει να πηγαίνω συχνότερα μετά απ’ αυτή τη νίκη. Δεν το πιστεύω αυτό, αλλά είπαν πως ήμουν το γούρι του και τον βοήθησα να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη F1.

Δεν έχουμε μιλήσει από τότε με τον Μαξ, είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Δεν γνωρίζω αν του αρέσει το τένις και αν παίζει τένις, ίσως μια μέρα, θα ήταν ωραίο. Με εμπνέει, είναι μεγάλος μαχητής και πιστεύω πως μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα από τη F1 στο τένις. Μου αρέσει η αποφασιστικότητά του, το πόσο συγκεντρωμένος είναι, οπότε αν μπορέσω να γίνω περισσότερο σαν κι εκείνον, καλύτερα πράγματα θα έρθουν».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News