Στέφανος Τσιτσιπάς: Βρήκε τον δρόμο για το... Γουίμπλεντον

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αμερικανό Μάρκος Τζιρόν με 7-6 (5), 4-6, 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Mallorca Championships.

Πότε «δόκτωρ Τζέκιλ» και πότε «μίστερ Χάιντ» ο Στέφανος κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-5 στο τάι μπρέικ και αφού πριν είχε χάσει ένα σετ ποιντ στο 12ο γκέιμ.

Δυο φορές έκανε μπρέικ στο σερβίς του Τζιρόν και ισάριθμες φορές είδε τον Αμερικανό να το παίρνει πίσω σε ένα πρώτο σετ που και οι δυο παίκτες είχαν αυξομοιώσεις στην απόδοσή τους.

Τελικά ένα εξαιρετικό βολέ του Τσιτσιπά του έδωσε τον πόντο που χρειαζόταν για να κατακτήσει το πρώτο σετ και να μπει (υποτίθεται) με άλλο αέρα στο δεύτερο σετ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ο Τζιρόν το εκμεταλλεύτηκε μένοντας κοντά στο σκορ και όταν βρήκε την ευκαιρία έφτασε στο μπρέικ που του έδωσε το σετ 6-4 και έφερε το ματς στην ισοροπία. 

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος έκανε το μπρέικ που χρειαζόταν στο 7ο γκέιμ και σέρβιρε για τη νίκη που τον έστειλε αντίπαλος στα ημιτελικά του Γάλλου Μπενζαμίν Μπονζί, Νο 56 στην παγκόσμια κατάταξη ο οποίος απέκλεισε τον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-3, 6-4.

Δείτε τα highlights του αγώνα Τσιτσιπάς – Τζιρόν 2-1

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News