Στέφανος Τσιτσιπάς: Βλέπει πλέον πέντε μπροστά του στην παγκόσμια κατάταξη - Μεντβέντεφ ξανά στο Νο 1

Κι επισήμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε στο Νο 6 μετά την ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης που έγινε τη Δευτέρα 13/6.

Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στο τοπ-10 (και όχι μόνο) καθώς αφαιρέθηκαν οι βαθμοί του περσινού Roland Garros.

Ο Ντανίλ Μενβέντεφ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και επέστρεψε στο Νο 1 του κόσμου, όπου έμεινε μόλις για 3 εβδομάδες στην πρώτη του θητεία, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πλήρωσε την απώλεια 2.000 βαθμών από την περσινή νίκη του στο Roland Garros και υποχώρησε στο Νο.3 (πρώτη φορά μένει εκτός από τις πρώτες δυο θέσεις από τον Οκτώβριο του 2018).

Ρεκόρ καριέρας για Ζβέρεφ και Ρούουντ

Ο μεγάλος άτυχος, Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος έκανε επέμβαση στον αστράγαλο μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Ναδάλ στο Παρίσι, ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.2 του κόσμου.

Για πρώτη φορά στο Top 5 μπήκε ο φιναλίστ του φετινού Roland Garros, Κάσπερ Ρούουντ, ρίχνοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά στην 6η θέση.

Ο Άντι Μάρεϊ που απέκλεισε τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά της Στουτγκάρδης και έφτασε μέχρι τον τελικό εισήλθε για πρώτη φορά από το 2018  στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο.47).

Το μεγαλύτερο άλμα έκανε ο νικητής τουρνουά στο Hertogenbosch, Τιμ Φαν Ριχτόφεν, ο οποίος  από το Νο 205 βρέθηκε στο Νο 106 του κόσμου. 

Δείτε ΕΔΩ την παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News