Στέφανος Τσιτσιπάς: Άλλο Ντόμινικ Στρίκερ και άλλο Άντι Μάρεϊ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στο Boss Open που γίνεται στη Στουτγκάρδη τον Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ με 6-3 και 6-4 και πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ.

Κόντρα στο ανερχόμενο αστέρι του ελβετικού τένις, που προερχόταν από τα προκριματικά, ο Στέφανος δεν συνάντησε δυσκολίες και έφτασε εύκολα στη νίκη, η οποία καθυστέρησε να έρθει λόγω της βροχής που διέκοψε τον αγώνα στο πρώτο σετ. 

Το πρώτο σοβαρό τεστ στο χόρτο είναι αύριο (Παρασκευή 10/6) απέναντι στον Άντι Μάρεϊ ο οποίος επέλεξε να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της χωμάτινης περιόδου για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για το Γουίμπλεντον.

Η απόφαση του αποδίδει καρπούς μέχρι στιγμής. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε στα ημιτελικά του Surbiton Trophy ATP Challenger Tour ενώ στη Στουτγκάρδη δεν έχει χάσει ακόμη σετ στους δύο πρώτους αγώνες του.

Άλλοτε Νο 1 στον κόσμο, με πολλά προβλήματα τραυματισμών, στα 35 του χρόνια βρίσκεται στο Νο 59 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά αν καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά, θα μπει στο τοπ 50  για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2018.

Στο χορτάρι έχει ρεκόρ καριέρας 112 νίκες -23 ήττες στο χορτάρι. Με τον Τσιτσιπά έχει παίξει μόνο μια φορά, πέρσι στο U.S Open σε ένα ματς που εξελίχθηκε θρίλερ και έληξε με νικητή τον Στέφανο, 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News