Στέφανος Τσιτσιπάς: Αγριεμένος και έτοιμος για να φτάσει ως το τέλος

Μετά την παρένθεση με την ήττα από τον Αλκαράθ στην Βαρκελώνη, ο κάτοχος του Masters του Μόντε Κάρλο, Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο χώμα, επικρατώντας 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για να φτάσει στους «8» της Μαδρίτης.

Έχουμε τονίσει όλο αυτό το διάστημα πως ο Τσιτσιπάς μπορεί με το παιχνίδι του να κυριαρχεί στο χώμα, αν όχι στον βαθμό που το έκανε όλα αυτά τα χρόνια τα χρόνια ο Ράφα Ναδάλ, κάτι που θα ήταν αδύνατο, ένα κλικ πιο κάτω.

Πολλώ δε μάλλον αν η εμφάνισή του μοιάζει με τη σημερινή όσον αφορά το σερβίς. Στη μάχη των backhand με το ένα χέρι απέναντι στον Ντιμιτρόφ, ο Τσιτσιπάς ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα χτυπήματά του και έκανε ό,τι ήθελε από τη γραμμή του σερβίς, ορίζοντας το τέμπο.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς μέτρησε 81% κερδισμένους πόντους (10 άσους σύνολο) από το πρώτο σερβίς (18/21) το οποίο έβαζε με ποσοστό 86%… Αντιλαμβάνεται κανείς πως δε θα γινόταν να μείνει στο παιχνίδι ο Ντιμιτρόφ όταν αντιμετωπίζει τέτοια νούμερα. Δεν ήταν μόνο τα ποσοστά αλλά και η τοποθέτηση που έκανε αρκετή ζημιά στον Βούλγαρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει και τον Έλληνα τενίστα να μετρά μόνο 4 αβίαστα λάθη στο σετ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να είναι το ίδιο αποφαστιστικός όπως και χθες το βράδυ κόντρα στον Πούιγ. Γενικότερα η Μαδρίτη είναι ένα γρήγορο κορτ και ο Τσιτσιπάς έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια πως αρέσκεται να παίζει εκεί, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ, με τον οποίο μετρά σημαντικές νίκες στο χώμα, όπως στον περσινό τελικό του Μόντε Κάρλο αλλά και προ διετίας στο Roland Garros.

Έχοντας στο νου του πως στο πάνω μέρος του ταμπλό βρίσκονται οι Αλκαράθ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ, είναι ξεκάθαρα στις δυνατότητές του ένας τελικός. Αν προκριθεί από τον Ρούμπλεφ, πιθανότατα στον ημιτελικό θα τον περιμένει ο κάτοχος του τίτλου Σάσα Ζβέρεφ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News