ΣΙΝΕΡ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 0-3: Πάτησε το... τούρμπο και «πέταξε» στα ημιτελικά

ΣΙΝΕΡ – ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 0-3: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στον τρίτο ημιτελικό της καριέρας του στο Australian Open, «καθαρίζοντας» με 3-0 τον Γιανίκ Σίνερ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στον τρίτο ημιτελικό της καριέρας του στο Australian Open, «καθαρίζοντας» με 3-0 τον Γιανίκ Σίνερ!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μετά τους δύο ημιτελικούς στο Australian Open το 2019 και το 2021, θα προσθέσει έναν ακόμα στη συλλογή του, αυτήν τη φορά κοιτώντας για… ψηλότερα. Επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) του Γιανίκ Σίνερ (πρώτη του ήττα στη σεζόν), μετά από μία φανταστική εμφάνιση και μεγάλο όπλο το σερβίς του… πέταξε για την 4άδα και περιμένει πλέον έναν εκ των Μεντβέντεφ ή Οζέρ Αλιασίμ!

Μετά από ένα πραγματικά εκπληκτικό 1ο σετ, δεν επηρεάστηκε ούτε από τη διακοπή λόγω βροχής, αλλά ούτε και από την κλειστή οροφή που ευνοούσε τον αντίπαλό του, στο ξεκίνημα του 2ου. Το σερβίς του ήταν ένα πραγματικό masterclass, μετρώντας 42/53 πόντους πίσω από το πρώτο, ενώ πέρασε και 30 winners για μόλις 29 αβίαστα λάθη, όντας σταθερός και επιβλητικός από τη βασική γραμμή.

Το τελικό 3-0 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, παρότι οι πιθανότητες του ζευγαριού ήταν μοιρασμένες, με τους Έλληνες που βρέθηκαν στο κορτ να ζητούς δειλά-δειλά το… κύπελλο!

Νωρίς προβάδισμα ο Τσιτσιπάς

Ένα παιχνίδι που ήταν αναμενόμενο να κριθεί από τη μάχη των forehand στη βασική γραμμή. Ο Τσιτσιπάς έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στον τομέα αυτόν με δύο εκπληκτικές άμυνες και βρήκε νωρίς το break για να προηγηθεί με 3-0! Μπορεί από εκεί και έπειτα ο Σίνερ να έχασε μόλις έναν πόντο στο σερβίς του, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει για αυτόν. Ο Τσιτσιπάς προστάτευσε ιδανικά τη γωνιά του backhand του, φέρνοντας το σώμα του με το footwork σε θέση για να εκτελεί με το forehand, το χτύπημα με το οποίο κυριάρχησε στο 1ο σετ. Άνοιξε υπέροχα το γήπεδο, παίζοντας με τις γραμμές και κρατώντας τον Ιταλό χαμηλά στη βασική του γραμμή, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το σετ στο 6-3!

Δεν τον επηρέασε η κλειστή οροφή

Το 2ο σετ χωρίστηκε σε δύο τμήματα. Το πρώτο με τον Τσιτσιπά να βρίσκει ξανά το break νωρίς για το προβάδισμα με 2-1, στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο σετ και στη συνέχεια τη βροχή να αλλάζει το σκηνικό. Διακοπή 18 λεπτών για να κλείσει η οροφή και επιστροφή σε indoor συνθήκες, που ευνοούσαν τον Σίνερ. Παρόλα αυτά ο Τσιτσιπάς συνέχισε να μην επηρεάζεται, έχοντας 17/21 πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς και μην επιτρέποντας στον Σίνερ να διεκδικήσει οποιοδήποτε break. Με αλλεπάλληλα κρατήματα οι δυο τους έφτασαν στο 5-4 και το Νο4 του ταμπλό πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να προηγηθεί με 2-0 σετ!

Στο τέλος ήταν… Tsitsifast

Ο Σίνερ θα έχει να λέει πως δεν κατάφερε να αλλάξει ποτέ τον ρυθμό και είδε τον προημιτελικό να περνάει από μπροστά του. Ξανά και ξανά, στο ίδιο σημείο, ο Τσιτσιπάς βρήκε break για το 2-1, κυριαρχώντας με κάθε του χτύπημα από τη βασική γραμμή! Το παιχνίδι πλέον είχε τελειώσει για τον Ιταλό, βλέποντας τον Τσιτσιπά να πετάει στο κορτ, φτάνοντας και σε δεύτερο break. Το σερβίς του ήταν πραγματικά σε αδιανόητα καλή ημέρα, δεν αντιμετώπισε break point και… καθάρισε, φτάνοντας στα ημιτελικά, αφού κατέκτησε με 6-2 το τελευταίο σετ!

Περιμένει έναν εκ των Αλιασίμ ή Μεντβέντεφ (επανάληψη του περσινού ημιτελικού) με στόχο τον 2ο major τελικό καριέρας!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News