MENU

ΣΕΓΑΣ: Η Κελεσίδου εκπρόσωπος στην ΕΟΕ

ΣΕΓΑΣ: Η Κελεσίδου εκπρόσωπος στην ΕΟΕ -SportDay Αθλητικές Ειδήσεις

Η Τασούλα Κελεσίδου είναι η νέα τακτική εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας συγκέντρωσε 99 ψήφους, έναντι 38 του συνυποψηφίου της Νίκου Τσώνη (υπήρξαν ακόμη εννέα λευκά και δύο άκυρα ψηφοδέλτια) και έτσι θα είναι η αντικαταστάτρια του εκλιπόντα Βασίλη Σεβαστή στην ΕΟΕ.

«Μου είπαν ότι ήταν αιφνιδιαστική κίνηση να κατέβω ως υποψήφια. Αυτό που αποφάσισα ήταν μετά από ώριμη σκέψη και παρότρυνση πολλών ανθρώπων που πιστεύουν σε εμένα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα από οποιαδήποτε θέση, κοντά στους ανθρώπους που αγωνίζονται, είναι μέσα στα στάδια με συνέπεια και εργατικότητα. Που έχουν αξίες και αρχές.

Να παροτρύνουμε όλους τους ανθρώπους του χώρου να είμαστε ενωμένοι για το καλό του στίβου. Όλοι ξέρουμε πως ένας δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι μαζί.

Να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται, τους αθλητές μας, τους προπονητές και τα σωματεία μας», δήλωσε η Τασούλα Κελεσίδου, στη διάρκεια της ομιλίας της στη γενική συνέλευση.

Εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της ομοσπονδίας

Στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της διοίκησης, καθώς επίσης η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και η τροποποίηση του καταστατικού της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 έλαβε 142 θετικές ψήφους (4 όχι, 3 λευκά), ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός εσόδων-εξόδων για το ίδιο διάστημα 152 θετικές ψήφους (1 όχι, 8 λευκά) και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής 151 ψήφους (1 όχι, 9 λευκά). Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και τον νέο κανονισμό μεταγραφών.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της διοίκησης κατά τον ένα χρόνο μετά την εκλογή της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η προβληματική λειτουργία του μητρώου δεν επέτρεψε σε πολλά σωματεία να δώσουν το "παρόν" σήμερα. Το καθοριστικό κριτήριο της παρουσίας των σωματείων στη γενική συνέλευση θα έπρεπε να είναι η αγωνιστική παρουσία των σωματείων. Δε διαφωνούμε με το μητρώο. Όμως δεν δεχόμαστε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Δεσμεύομαι ώστε ο ΣΕΓΑΣ να διευκολύνει όλα τα σωματεία, ώστε να ξεπεράσουν έγκαιρα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Η ανωμαλία της πανδημίας έφερε πολλές παρενέργειες, μεταξύ άλλων την καθυστέρηση των εκλογών. Η μη έγκυρη καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης από την Πολιτεία, που ενώ προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καταβλήθηκε μήνες αργότερα, στις 3/6/21. Η νέα διοίκηση ανέλαβε έχοντας να αντιμετωπίσει την οργάνωση και υλοποίηση αγωνιστικού προγράμματος, διεθνών αγώνων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Την οργάνωση και προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς και φυσικά την οικονομική ανέχεια, που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Όταν αποφάσισα να αναλάβω είχα μελετήσει τα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά δεδομένα. Η ματαίωση των αγώνων δρόμου έφερε πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παραποιώντας τα νούμερα νομίζουν πως κάνουν πολιτική αντιπολίτευση, κάτι που δεν χρειάζεται ο χώρος. Στον οικονομικό απολογισμό αποτυπώνονται τα πάντα και δε θα γινόταν διαφορετικά. Προσκαλώ όσους σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, διαφορετικά να σωπάσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκασθώ να λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα για να υπερασπιστώ, όχι τον εαυτό μου, αλλά την Ομοσπονδία, αθλητές, προπονητές και σωματεία».

Τρίτη 24 Μαΐου 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ SPORTDAY.GR

X
Παναθηναϊκός: Έγινε η πρώτη δήλωση προθέσεων για τον Γκατσίνοβιτς-SportDay.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Έγινε η πρώτη δήλωση προθέσεων για τον Γκατσίνοβιτς

ΑΕΚ: Δύσκολο για τον Λε Ταλέκ να βρει το συμβόλαιο που έχει στην «Ένωση»-SportDay.gr

ΑΕΚ: Δύσκολο για τον Λε Ταλέκ να βρει το συμβόλαιο που έχει στην «Ένωση»

Παναθηναϊκός: Το πρώτο των Γιαννακόπουλων και η ιστορική φιέστα στο ΟΑΚΑ-SportDay.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το πρώτο των Γιαννακόπουλων και η ιστορική φιέστα στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ: Ηρεμία πριν την καταιγίδα των αλλαγών και ο «νέος Μπάγεβιτς»-SportDay.gr

ΑΕΚ: Ηρεμία πριν την καταιγίδα των αλλαγών και ο «νέος Μπάγεβιτς»

ΠΑΟΚ: Η ανατροπή με Πασχαλάκη που δεν έγινε ποτέ-SportDay.gr

ΠΑΟΚ: Η ανατροπή με Πασχαλάκη που δεν έγινε ποτέ

Τζέιμι Κάραχερ: Επίθεση στον Λίαμ Γκάλαχερ για Μάντσεστερ Σίτι και Oasis - Δε θα κερδίσετε ποτέ το Champions League-SportDay.gr

ΤΖΕΙΜΙ ΚΑΡΑΧΕΡ: Επίθεση στον Λίαμ Γκάλαχερ για Μάντσεστερ Σίτι και Oasis - Δε θα κερδίσετε ποτέ το Champions League

ΠΑΟΚ: Όταν πρωταγωνίστησε στην απεργία των ποδοσφαιριστών και θυσίασε την έξοδο στην Ευρώπη-SportDay.gr

ΠΑΟΚ: Όταν πρωταγωνίστησε στην απεργία των ποδοσφαιριστών και θυσίασε την έξοδο στην Ευρώπη

Άρης: Με τη σφραγίδα της UEFA στην Ευρώπη, νέο χαστούκι στις μεθοδεύσεις της ΕΠΟ-SportDay.gr

ΑΡΗΣ: Με τη σφραγίδα της UEFA στην Ευρώπη, νέο χαστούκι στις μεθοδεύσεις της ΕΠΟ