Σάκκαρη - Ριμπακίνα 2-0: Η Μαρία στις «4» του Indian Wells και στο Νο 5 κόσμου

Σάκκαρη – Ριμπακίνα 2-0: H Mαρία προκρίθηκε στις «4» του Indian Wells και ανέβηκε στο Νο 5 κόσμου

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε και την Έλενα Ριμπακίνα (Καζακστάν) με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Indian Wells, που γίνεται στη Καλιφόρνια. Με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και κοιτάζει ακόμη ψηλότερα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ξεκίνησε καλά το ματς αλλά όταν βρήκε τον ρυθμό της περιόρισε την αντίπαλό της σε ρόλο κομπάρσου.

Η Σάκκαρη έκανε μουδιασμένο ξεκίνημα. Με προβληματικό σερβίς δέχθηκε μπρέικ με το καλημέρα και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ (0-3). Βρήκε καλά σερβίς (και το πρώτο της άσο) στο τέταρτο γκέιμ που το πήρε άνετα για να μειώσει σε 1-3. Αλλά η Ριμπακίνα επιβεβαίωσε το υψηλό ποσοστό 97% που έχει στα σέρβις γκέιμς της στο τουρνουά (1-4).
 
H Σάκκαρη έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς της και έμεινε κοντά στο σκορ (2-4). Στο επόμενο έφτασε στα πρώτα της μπρέικ πόιντ και εκμεταλλευόμενη το νταμπλ φοτ της Ριμπακίνα μείωσε 3-4 και με το σερβίς της έφερε σε ισοροπία το σετ (4-4). 
 

Σιγουριά στα χτυπήματά της η Σάκκαρη

Πιο σίγουρη τώρα στα χτυπήματά της έκανε νέο μπρεικ στην Ριμπάκινα και πήρε κεφάλι για πρώτη φορά στο σετ (6-5). To έκλεισε δε λίγο αργότερα (7-5) σε 48 λεπτά.
 
Οι δυο τενίστριες μοιράστηκαν τα γκειμ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, η Σάκκαρη κατέκτησε το δικό της πιο δύσκολα από ότι η Ριμπάκινα αλλά αυτό μικρή σημασία είχε. Καταφέρνοντας μάλιστα μπρέικ στο επόμενο γκέιμ έγινε αυτή οδηγός στο σετ.
 
Η Ριμπακίνα όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς της Σάκκαρη η οποία έφτασε στη νίκη με 7-5, 6-4 ύστερα από 1 ώρα και 34 λεπτά.
 

Δείτε τα highlights του αγώνα Σάκκαρη – Ριμπακίνα

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News