Roland Garros: Ο Άγγελος που «έχρισε» τον Ραφαέλ Ναδάλ πρωταθλητή για 14η φορά

O Ραφαέλ Ναδάλ ευχαρίστησε πολύ κόσμο μετά την κατάκτηση του 14ου τίτλου του στο Roland Garros. Ιδιαίτερα όμως έναν άνθρωπο. Τον γιατρό Ανχελ Ρουίθ-Κοτόρο.

Είναι γνωστό ότι ο Ισπανός σούπερ σταρ υποφέρει από χρόνιο τραυματισμό στο πόδι, ο οποίος επιδεινώθηκε ξανά στο Masters της Ρώμης τον περασμένο μήνα. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο φετινό Rolland Garros και να φτάσει θριαμβευτή στο τέλος.

Στις δηλώσεις του, μετά τη νίκη επί του Κάσπερ Ρούουντ με 3-0 στον τελικό ο Ναδάλ, αποκάλυψε ότι έφερε μαζί του στο Παρίσι τον γιατρό προκειμένου να βοηθήσει στη θεραπεία του. Κι αυτός όπως αποδείχθηκε έκανε θαύματα.

Ποιος είναι ο Ανχελ Ρουίθ-Κοτόρο

Πρόκειται για έναν διεθνώς αναγνωρισμένο γιατρός και χειρουργό στην Αθλητιατρική και την Τραυματολογία. Είναι ο Γενικός Διευθυντής του Clinical Mapfre de Medicina del Tenis που ίδρυσε με στόχο την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε τενίστες όλων των κατηγοριών καθώς και σε άλλους αθλητές.

Είναι επίσης επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Υπήρξε ιατρικά υπεύθυνος για τις ομάδες ανδρών και γυναικών σε επτά Ολυμπιακούς αγώνες (μεταξύ των οποίων και της Αθήνας το 2004), στους αγώνες της Ισπανίας στο Davis Cup, το Fed Cup και τα Grand Slam τουρνουά: Wimbledon, Roland Garros, US Open και Australian Open.

Εκτός από προσωπικός γιατρός του Ραφαέλ Ναδάλ έχει περιθάλψει άλλους σπουδαίους παίκτες του τένις όπως η Αράντσα Σάντσεζ και ο Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο καθώς και ερασιτέχνες και μη αθλητές όλων των ηλικιών.

Ο Ανχελ Ρουίθ-Κοτόρο είναι παθιασμένος με τον αθλητισμό, το καλό φαγητό και λατρεύει ιδιαίτερα την πατρίδα του Σανταντέρ.

Ωστόσο ακόμη και ο γιατρός του πέφτει συχνά έξω στις προβλέψεις του αναφορικά με την καριέρα του Ναδάλ. Η αν προτιμάτε ο Ισπανός εκτός από τα τενιστικά ρεκόρ καταρρίπτει και τα ιατρικά προγνωστικά.

Το 2020, όταν πάλι ο Ναδάλ ήταν στα πιτς λόγω τραυματισμού, ο Ρουίθ-Κοτόρο είχε δηλώσει ότι έχει το πολύ δυο χρόνια ζωής στα κορτ. Πάνω στην… επέτειο ο Ράφα του έστειλε τις ευχαριστίες του με τα βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News