Roland Garros: Ναδάλ και Τσίλιτς στα ημιτελικά - Το Grand Slam των... βετεράνων

Το φετινό Roland Garros μπορεί να μην είχε ως τα προημιτελικά τις ηχηρές εκπλήξεις, πέραν από αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά στον γύρο των «16», ωστόσο σημαδεύεται από την πορεία των Μαρίν Τσίλιτς και Ράφα Ναδάλ.

Και αν για τον δεύτερο ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο, ελέω και των τρομερών αριθμών του στο Παρίσι, αν και έπρεπε να ξεπεράσει τον τοίχο που λέγεται Τζόκοβιτς, ο Μαρίν Τσίλιτς αποτελεί μία έκπληξη.

Με τη νίκη του επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στα πέντε σετ -είχε προλάβει να αποκλείσει και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ- σφράγισε μία επική πρόκριση και παράλληλα μπήκε στη λίστα ενός κλαμπ της… τενιστικής ελίτ. Μόλις πέντε ενεργοί παίκτες από το tour έχουν καταφέρει να παίξουν σε ημιτελικά και των τεσσάρων Grand Slam και ο Τσίλιτς είναι πλέον ένας από αυτούς.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι τέσσερις; Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Άντι Μάρεϊ. Αντιλαμβάνεται κάποιος πως το κατόρθωμα του Τσίλιτς μόνο μικρό δεν είναι. Έχοντας παίξει τελικό τόσο σε Wimbledon, Australian Open, αλλά κουβαλώντας πάντοτε και το τρόπαιο του US Open από το 2014, ο Κροάτης πρέπει να επικρατήσει ενός εκ των δύο teenager (Ρούουντ ή Ρουν) για να έχει πλέον από έναν τελικό σε κάθε ένα των τεσσάρων major.

Το ταμπλό τον ευνόησε και αυτός βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες, παρότι το σερβίς του δεν είναι τόσο ισχυρό στην επιφάνεια του χώματος και να απέχει πλέον δύο βήματα από το τρόπαιο. Ένας teenager, ο Ζβέρεφ που δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια απέναντι στους Τσίλιτς και Ναδάλ των 33 και 36 Μαΐων. Θα είναι το Grand Slam των… βετεράνων;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News