Ραφαέλ Ναδάλ: Ο «βασιλιάς» του χώματος επέστρεψε με εμφάνιση... δήλωση!

Ραφαέλ Ναδάλ: Ο «βασιλιάς» του χώματος επέστρεψε με εμφάνιση… δήλωση στη Μαδρίτη, επικρατώντας του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς!

Έξι εβδομάδες είχε να βρεθεί σε τενιστικό κορτ ο Ράφα Ναδάλ, μετά τον χαμένο τελικό στο Indian Wells. Ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό στο πλευρό του, κάτι που έθεσε σε αμφιοβολία μέχρι και την παρουσία του στο Roland Garros.

Φυσικά αυτό για τον Ναδάλ είναι μία καθημερινότητα, αφού με τους τραυματισμούς έχει μάθει να δει σε όλη του την καριέρα. Ο Ισπανός επέστρεψε σχεδόν μία εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι όλοι περίμεναν, κερδίζοντας τον Κετσμάνοβιτς στη Μαδρίτη και έδειξε πως το χώμα… του ανήκει.

Στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στον Κετσμάνοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο πρώτο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-1, για να κλείσει το παιχνίδι παίρνοντας με 7-6 το δεύτερο.

Ο Ναδάλ δεν πήρεα απλώς μία νίκη, αλλά έδειξε σε όλους πως παρότι δεν αγωνίστηκε σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, μπαίνει με φόρα για να φτάσει στον μεγάλο στόχο του Roland Garros, που έχασε πέρσι σταματώντας στον ημιτελικό.

Το κλασικό του forehand ήταν εκεί, αλλά τη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε το backhand του, που το σημάδευε διαρκώς ο Κετσμάνοβιτς αλλά όχι μόνο δεν απέκτησε πλεονέκτημα, του γύρισε και μπούμερανγκ. Ο Ισπανός είχε πολύ καθαρά χτυπήματα και άνοιξε το κορτ, περνώντας φλατ, οριακά από το φιλέ για να ανταπεξέλθει την πίεση.

Μάλιστα ήταν και ιδιαιτέρως σταθερός από το σερβίς του, ειδικότερα αν συνυπολογίσει κανείς τον χρόνο αποχής του από παιχνίδια καθώς και το επίπεδο του αντιπάλου του που κάνει καταπληκτική σεζόν το 2022, κατακτώντας 73% (33/45) στο πρώτο του σερβίς. Ο Ναδάλ πλέον περιμένει έναν εκ των Γκοφάν ή Βαν Ντε Ζάντσχουλπ, πριν κλείσει τα σπουδαία ραντεβού με Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News