Ραφαέλ Ναδάλ: Με την πλάτη στον τοίχο επιβιώνει πάντα!

Ραφαέλ Ναδάλ: Με την πλάτη στον τοίχο επιβιώνει πάντα και επικράτησε του Νταβίντ Γκοφάν σε ένα μεγάλο ματς στη Μαδρίτη.

Ο Νταβίντ Γκοφάν έπαιξε… το τένις της ζωής του, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να είναι αρκετό απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.

Είναι δεδομένο πως ο Ισπανός ούτε την πρώτη του νιότη διανύει, ούτε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται λόγω της έλλειψης ρυθμού. Ωστόσο ακόμα και έτσι, βάζοντας δύσκολα στον ίδιο του τον εαυτό απέκλεισε τον Νταβίντ Γκοφάν με 2-1 (6-3, 5-7, 7-6) και περιμένει τον Κάρλος Αλκαράθ για άλλον έναν εμφύλιο, στους «8» της Μαδρίτης.

Ο Ναδάλ έπαιξε ξανά σε φουλ ρυθμούς για ένα σετ, με μικροπροβλήματα στο σερβίς αλλά πολύ κυνικά στην αναλογία winners/αβίαστων λαθών. Κυριάρχησε του Γκοφάν και προηγήθηκε με σετ και break, για να έρθει το μπλακ άουτ.

Έχασε δύο match point, το ένα στο σερβίς του και σταδιακά ο Γκοφάν με περισσότερο ρίσκο βρήκε τον τρόπο να του πληγώσει την αυτοπεποίθεση, επιστρέφοντας στο παιχνίδι.

Στη Μαδρίτη όλοι το χάρηκαν, αφού φυσικά το γήπεδο ήταν κατάμεστο για τον Ράφα και οι δυο τενίστες έφτασαν ως το tiebreak, με τον Γκοφάν να χάνει τέσσερα match point. Άλλη μία φορά που ο Ναδάλ επιβίωσε σε ένα απαιτητικό παιχνίδι και δε λύγισε στο φινάλε και πλέον ο Ισπανός στοχεύει να ανεβάσει ρυθμούς με Αλκαράθ και μετέπειτα ενδεχομένως Τζόκοβιτς, για να τεστάρει τις δυνάμεις του ενόψει Ρώμης και του μεγάλου στόχου, του Roland Garros.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News