Πυγμαχία: Με το χάλκινο μετάλλιο της Σταυρίδου επέστρεψε η εθνική ομάδα από το Ευρωπαϊκό Under 22

Η εθνική ομάδα πυγμαχίας γύρισε με το χάλκινο μετάλλιο της Βάσως Σταυρίδου από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 22 ετών, που έγινε στην Κροατία, αλλά σίγουρα και με πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις.

Το χάλκινο μετάλλιο της Βάσως Σταυρίδου ήταν η αφορμή για τα πλατιά χαμόγελα στην ελληνική αποστολή, που γύρισε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας U22 της Κροατίας, αλλά την ίδια ώρα υπήρχε η γενική ικανοποίηση για τη συνολικά καλή παρουσία, όπως και τις πολύτιμες εμπειρίες.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε με ανθοδέσμες την αποστολή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης, συγχαίροντας έναν έναν και μία μία ξεχωριστά τους αθλητές για την προσπάθειά τους. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος που η Ελλάδα επίστρεψε από ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με μετάλλιο, ενώ αναφέρθηκε στο ήθος και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών λέγοντάς πως το μέλλον τους ανήκει.

Ευχαρίστησε και τους χορηγούς για το συγκεκριμένο ταξίδι, ενώ ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία θα επιβραβεύσει οικονομικά τους αθλητές για τις τεράστιες επιτυχίες τους. «Η ΕΟΠ εφαρμόζοντας πολιτικές επιβράβευσης των αθλητών, πριμοδοτεί ξεχωριστά με το ποσό των 1.000 ευρώ τον κάθε αθλητή της εθνικής ομάδας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυγμαχίας U22 που διεξήχθη στην Κροατία, ανεξαρτήτως διακρίσεων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα τους αθλητές και δίνοντας παράλληλα επιπρόσθετα κίνητρα στους νέους αθλητές. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται επειδή η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας το τελευταίο διάστημα με μεγάλες θυσίες καταφέρνει να εξυγιανθεί οικονομικά και να αφήσει πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος, έχοντας πάντα βασική της προτεραιότητα την εξέλιξη και ανέλιξη των αθλητών της», αναφέρει η ενημέρωση της ομοσπονδίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News