ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Στους «4» του Europe Cup η Μπογκόρια του Γκιώνη

Με καταπληκτική εμφάνιση η πολωνική Μπογκόρια του κορυφαίου Έλληνα αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, νίκησε 3-0 τη Ρόσκιλντε και ανέτρεψε την ήττα 3-2 στη Δανία για να προκριθεί στην 4άδα του Europe Cup.

Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη μπήκε στην τελική 4άδα του Europe Cup. Στον καθοριστικό δεύτερο προημιτελικό  απέναντι στη Ρόσκλιντε νίκησε 3-0 μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της και ανέτρεψε εντυπωσιακά την ήττα 3-2 στη Δανία για να περάσει στα ημιτελικά. Το Europe Cup είναι το δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων στην επιτραπέζια αντισφαίριση και η Μπογκόρια στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, που τα πάει καλύτερα με το πρόβλημα στον αχίλλειο, επιβλήθηκε χτες του πρωταθλητή Ευρώπης του 2005 στο ομαδικό και του 2009 στο απλό ανδρών, Μίκαελ Μέιζ, με 3-0 σετ. 

Ο Δανός είναι επίσης, 3ος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 στο απλό, 3ος Ολυμπιονίκης στο διπλό ανδρών το 2004 και νικητής του Ευρωπαϊκού Τοπ 12 την ίδια χρονιά, ενώ έχει φτάσει μέχρι και το νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Ρόσκιλντε 3-0:

Παναγιώτης Γκιώνης-Μίκαελ Μέιζ 3-0 (11-7, 11-8, 11-4)

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Γενς Λούντκβιστ 3-0 (11-6, 11-8, 11-9)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Άλαν Μπέντσεν 3-0 (13-11, 15-13, 11-8)

«Εκτιμάς περισσότερο τη σημασίας της παρουσίας κόσμου»

Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας ήταν πολύ χαρούμενος και για την εμφάνισή του χωρίς κάποιο απρόοπτο με το πόδι και για την πρόκριση της ομάδας. Στάθηκε στην ώθηση από τους φιλάθλους και στον στόχο της πρωτιάς στο Europe Cup. «Ήταν πολύ ευχάριστο, που μετά από καιρό αγωνίστηκα ξανά μπροστά σε πολύ κόσμο. Στις εξέδρες υπήρχαν 350-400 άτομα και δημιούργησαν τέλεια ατμόσφαιρα. Με τις ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού μού είχε λείψει αυτή η αίσθηση: Να παίζεις και να νιώθεις το κοινό να σε «ανεβάζει» και πραγματικά τώρα το εκτιμάς ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Γκιώνης λίγες ώρες μετά τον αγώνα και συμπλήρωσε: «Παίξαμε πολύ καλά όλοι. Νομίζω κιόλας ότι μόλις νίκησα τον Μέιζ στην αρχή έπεσαν ψυχολογικά οι αντίπαλοι και δεν το πίστεψαν ότι μπορούν να γυρίσουν την κατάσταση. Τώρα πάμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

«Golden match» για την πρόκριση…

Η Μπόργκες από την Ισπανία θα είναι η προσεχής αντίπαλος της Μπογκόρια και η τελική έκβαση της προημιτελικής «κόντρας» της με την τσεχική Οστρόφ αποκάλυψε μία ακόμα διαφοροποίηση στο σύστημα διεξαγωγής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος αποφάσισε να παίζονται τρία έξτρα σετ με ισάριθμα ζευγάρια εάν στη διπλή «μονομαχία» τους οι δύο ομάδες έχουν νικήσει από μία φορά με το ίδιο σκορ! Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάστηκε «golden match», στα πρότυπα π.χ. του «χρυσού» σετ στο βόλεϊ! 

Στην προκειμένη περίπτωση η Οστρόφ είχε επικρατήσει 3-2 στην έδρα της και χτες βράδυ η Μπόργκες νίκησε επίσης με 3-2 στη ρεβάνς. Η υπόθεση πρόκριση λοιπόν, δεν κρίθηκε στα συνολικά σετ, όπως γινόταν σταθερά, αλλά σε τρία επιπλέον σετ! Πώς παίχτηκαν; Με τρία ζευγάρια, τα οποία προέκυψαν από δήλωση των ομάδων.  Αφού τελείωσε ο επαναληπτικός, άρχισε η νέα διαδικασία.  Ο Μαρκ Ντουράν νίκησε τον Μίχαλ Όμπεσλο με 11-7, ο Τόμας Τρέγκλερ ισοφάρισε, επικρατώντας 11-9 του Βίκτορ Μπροντ και ο Χοάν Μασίπ έκαμψε με 11-7 τον Ντιμίτρι Προκόπκοφ για να χαρίσει την πρόκριση στην Μπόργκες! Το «golden match» με τα τρία σετ προβλέπεται και στην περίπτωση, που η γηπεδούχος ομάδα του πρώτου αγώνα επικρατήσει με 3-0, αλλά στο δεύτερο ματς χάσει όχι μόνο με 3-0 αλλά και με 3-1!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News