ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 35ΧΛΜ. ΒΑΔΗΝ: Στα Μέγαρα αύριο οι κορυφαίοι

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 35χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών αποτελεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς και σπουδαία ονόματα του χώρου διεκδικούν παράλληλα τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς μέσω των ορίων και του ράνκινγκ.

 

Το βάδην σηματοδοτεί την έναρξη των Πανελλήνιων αγώνων του ΣΕΓΑΣ για το 2022. Στην περιοχή Βαρέα, στα Μέγαρα, γίνεται αύριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών και θα συγκεντρώσει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι παράλληλα με τα μετάλλια μπορούν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς μέσω των ορίων και του ράνκινγκ, καθώς η διοργάνωση ανήκει στην Β κατηγορία της WA. Τα 35χλμ. βάδην είναι ένα σχετικά νέο αγώνισμα, αφού μόλις φέτος θα προστεθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού, παρόλα αυτά ήδη οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες δείχνουν τις μεγάλες τους δυνατότητες.

Ο αγώνας των γυναικών το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Τα 35χλμ. των γυναικών θα είναι ο αγώνας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού θα είναι παρούσα η 8η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας). Επίσης, η ελληνική ομάδα γυναικών κατάφερε πέρσι να πραγματοποιήσει εξαιρετική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με την Ντρισμπιώτη να καταλαμβάνει την 1η θέση στα 35χλμ. και τη χώρα μας τη 2η στο ομαδικό αποτελούμενη από τις Ντρισμπιώτη, Παπαδοπούλου, Φιλτισάκου και Κουρκουτσάκη και αύριο θ’ αγωνιστούν και οι τρεις τελευταίες.

Στους άνδρες ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) θα πάρει θέση εκκίνησης στη διοργάνωση στον πρώτο του αγώνα για το 2022, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς. Ο Παπαμιχαήλ ήταν νικητής στην περσινή διοργάνωση. Στα 35χλμ. ανδρών ξεχωρίζουν ακόμη οι συμμετοχές των Ζαχαρία Τσαμουδάκη (ΟΦΗ), Κώστα Ντεντόπουλου (Ολυμπιάδα Πάτρας) και Γιάννη Βαϊτση (ΓΑΣ Ιλισσός).

Οι αθλητές και αθλήτριες του βάδην προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην, που θα γίνει 4-5 Μαρτίου στο Μουσκάτ του Ομάρ.

Παράλληλα με τα 35χλμ. βάδην θα διεξαχθεί και ημερίδα για αθλητές και αθλήτριές της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών, Κ23, Κ20 και Κ18. 

Το πρόγραμμα
10.00 20χλμ. Ανδρών
10.00 10χλμ. Ανδρών Κ23, Κ20, Κ18
10.01 20 χλμ. Γυναικών
10.01 10χλμ. Γυναικών Κ23, Κ20
10.02 35χλ. Ανδρών & Γυναικών
10.04 5χλμ. Κ18 Γυναικών

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News