ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Σε νέα αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου φέρεται να συμφώνησαν η FINA και οι Ιάπωνες διοργανωτές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιδείνωση της πανδημίας στη “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου” ώθησε τους υπευθύνους της διοργάνωσης, που πρόκειται να φιλοξενηθεί στη Φουκουόκα, να αιτηθούν την εκ νέου μετάθεσή της.

Η διεθνής ομοσπονδία αποφάσισε τελικά να μεταθέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (το οποίο αρχικά επρόκειτο να γίνει το 2021, αλλά μεταφέρθηκε για τον Μάιο του 2022, ως συνέπεια της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο) για το καλοκαίρι του 2023, όταν δηλαδή θα έπρεπε κανονικά να διεξαχθεί η επόμενη διοργάνωση, στην Ντόχα!

Η αναβολή της διοργάνωσης στην Φουκουόκα, φέρνει αναπρογραμματισμό της διοργάνωσης στη Ντόχα

Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο του 2023, η σκέψη ήταν έτσι κι αλλιώς να μετατεθεί προς το τέλος του έτους, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το καλοκαίρι στο Κατάρ. Τελικά, φαίνεται πως η FINA προσανατολίζεται να μεταφέρει τη διοργάνωση της Ντόχα για τις αρχές του 2024, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε περίπου 12 μήνες, οι πρωταγωνιστές όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου θα πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τριών μεγάλων διοργανώσεων (δύο Παγκόσμια και οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι)!

Η FINA δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις εξελίξεις, που αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμα των αθλητών, τόσο φέτος (που η προετοιμασία τους είχε σχεδιαστεί με βάση το Παγκόσμιο του Μαΐου, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις διασυλλογικές διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης), όσο και τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News