Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Γενέθλια στην κορυφή του κόσμου ο Τεντόγλου

Κυρίαρχος του μήκους σ’ ένα ακόμα πολύ μεγάλο ραντεβού ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου, με φοβερό άλμα στα 8,55μ. αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό τη μέρα, που έκλεισε τα 24 χρόνια ζωής κι έδωσε ιδανική συνέχεια στο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι μοναδικός, είναι εντυπωσιακός, είναι φαινόμενο! Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε μία ακόμα κορυφή τη μέρα των 24ων γενεθλίων του! Αναδείχτηκε στο Βελιγράδι παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου στο μήκος, πρόσθεσε μία ακόμα πολύ μεγάλη διάκριση στο παλμαρέ του και έδωσε την ιδανική συνέχεια στο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων το περασμένο καλοκαίρι.

Από το πρώτο του μεγάλο άλμα, όταν για… ένα χιλιοστό βγήκε άκυρος, έδειξε τις διαθέσεις του, έκανε σαφές ότι τίποτα άλλο πέρα από την πρωτιά δεν θα του ταίριαζε. Με την πολύτιμη στήριξη δικών του ανθρώπων από τα Γρεβενά «πέταξε» στα 8,55μ. στο δεύτερο άλμα του, άφησε πολλά εκατοστά πίσω τους αντιπάλους του και οδηγήθηκε με… σιγουριά, όπως έδειξε και η εξέλιξη του τελικού, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πίσω μόνο από θρύλους του αθλήματος 

Με το 8.55μ. ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ (δικό του το προηγούμενο με 8,38 μ.), έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών στον κλειστό στίβο κι έκανε και την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών! Παγκοσμίως έχει μπροστά του στη λίστα μόνο θρύλους του αγωνίσματος,  δηλαδή τους Καρλ Λιούς (8,79 μ.), Σεμπάστιαν Μπαγιέρ (8,71 μ.), Ιβάν Πεδρόσο (8,62 μ.), Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.), Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.). Στην Ευρώπη είναι  πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8,56 μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8,71 μ. από το 2009.

Αναμφισβήτητα είναι ο κορυφαίος άλτης σήμερα στον κόσμο και παράλληλα γίνεται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών!

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Σουηδός Μοντλέρ με 8,38μ. ατομικό ρεκόρ στην τελευταία του προσπάθεια και το χάλκινο ο Αμερικανός Ντέντι με 8,27μ..

Ο Τεντόγλου είχε πάνω από 8,50 και στο πρώτο άλμα, το οποίο όμως βγήκε άκυρο παρά την αμφισβήτηση από την ελληνική πλευρά. Ο χαρισματικός άλτης από τα Γρεβενά δεν επηρεάστηκε καθόλου ψυχολογικά, συνέχισε με… κρύο αίμα και το επόμενο άλμα ήταν αυτό που του χάρισε την πρωτιά. Στο τρίτο ήταν άκυρος και στο 4ο σημείωσε 8,26μ. Άφησε το 5ο άλμα και στο 6ο είχε μία ακόμα σπουδαία επίδοση με 8,51μ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News