Νόβακ Τζόκοβιτς: Το πρόβλημα υγείας και οι... θεωρίες συνομωσίας

O Nόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, μέσα στο Βελιγράδι, με τον Ρώσο να είναι ο μεγάλος νικητής στον τελικό του σερβικού Όπεν. Ο Σέρβος τενίστας συνεχίζει να μην πείθει το 2022, ενώ πρόσφατα, ο εναρκτήριος αγώνας του στο Masters του Μόντε Κάρλο, συνδυάστηκε με την ήττα από τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα. 

Η απόδοση του Τζόκοβιτς προβληματίζει και ο ίδιος αποκάλυψε το λόγο, αναφέροντας ότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, που δεν είναι ο κορωνοϊός, χωρίς ωστόσο να πει από τι πάσχει. 

 

«Δεν μου είχε συμβεί ποτέ, πρώτα στο Μόντε Κάρλο και μετά εδώ. Γι’ αυτό νομίζω ότι σχετίζεται με την ασθένεια που πέρασα, η οποία ήταν κάτι δύσκολο για τη φυσική μου κατάσταση αλλά και από άποψη υγείας. Υποθέτω ότι ο χρόνος ανάρρωσης διαρκεί περισσότερο από όσο περίμενα. Δεν ένιωσα πολύ κουρασμένος μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ. Επέστρεψα και άλλαξα ρούχα για να προσπαθήσω να παλέψω για τον αγώνα, αλλά άντεξα μόνο δύο games. Λυπάμαι για το κόσμο, γιατί δεν είναι ωραίο να βλέπεις κάτι τέτοιο, γιατί ξέρω ότι ήθελαν να με δουν να κερδίζω», δήλωσε μετά την ήττα του από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και συμπλήρωσε:

«Όχι, δεν είναι covid-19, είναι κάτι άλλο για το οποίο δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Επηρέασε το σώμα μου και τον μεταβολισμό μου. Ήθελα πολύ να παίξω στο Μονακό. Κοιτάζοντάς το από τη θετική πλευρά, είναι ότι βελτιώνομαι σωματικά, παίζοντας τρία σετ. Είναι ανησυχητικό να έχω αυτό το συναίσθημα μέσα στο γήπεδο, ειδικά καθώς δεν το είχα για πολλά χρόνια. Πάντα με θεωρούσα έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες, οπότε δεν έχω πρόβλημα με το σώμα μου. Κρατάω ως θετικό ότι έπαιξα έναν τελικό μπροστά στους θαυμαστές μου. Ήταν ατυχές που στο τρίτο σετ έμεινα από ενέργεια. Δεν μπορούσα να συνεχίσω να παλεύω. Τα συγχαρητήριά μου στον Αντρέι, είνα ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μπόρεσα να χάσω εύκολα στον πρώτο γύρο. Μετά από τέσσερις μάχες τριών σετ αυτό που βλέπω είναι ότι είμαι κουρασμένος, αλλά είμαι ικανοποιημένος που φτάνω εδώ. Το Παρίσι είναι ο κύριος στόχος, ελπίζω να είμαι σε φόρμα για να παλέψω για το καλύτερο». 

Kανονικά στο Wimbledon ο Τζόκοβιτς

Την ίδια ώρα, το Wimbledon επιβεβαίωσε ότι δεν θα απαιτείται ο εμβολιασμός για τους παίκτες κατά του Covid φέτος, επιτρέποντας έτσι στον Νο 1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς να διεκδικήσει τον τίτλο στο All England Club. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News