Mπόρις Μπέκερ: Μεταφέρθηκε στη φυλακή που είχε κρατηθεί ο υπαρχηγός του Χίτλερ

Ο Μπόρις Μπέκερ μεταφέρθηκε από τη φυλακή Γουάντσγουορθ σε μια άλλη κοντά στο Λονδίνο, διασημότερος κρατούμενος της οποίας ήταν ο υπαρχηγός του Χίτλερ, Ρούντολφ Ες.

Ο Γερμανός πρώην τενίστας καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για απόκρυψη της περιουσίας του, ενώ είχε κηρύξει πτώχευση το 2017. Ο 54χρονος κάτοχος έξι Grand Slam τίτλων, αρχικά μεταφέρθηκε στη φυλακή Γουάντσγουορθ που θεωρειται ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα της Αγγλίας. 

Όμως εδώ και λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γερμανία, μεταφέρθηκε στη φυλακή Χάντερκομπ που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου. Είδηση που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.

Ο Μπέκερ φέρεται να ενόχλησε άλλους κρατούμενους, αλλά και τους φρουρούς με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τη εν γένει συμπεριφορά του. Πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν του άρεσε το φαγητό στο Χάντερκομπ κι ότι έφτασε μάλιστα στο σημείο να πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης.

Η φυλακή Χάντερκομπ έχει πολύ χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας και έχει σχεδιαστεί ειδικά για αλλοδαπούς. Είναι και λιγότερο πηγμένη αφού σκάρτα κρατούνται σε αυτή 480 άνδρες σε ατομικά ή κοινά κελιά.

Σε αυτή οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο, αλλά και να αθληθούν. Μπορεί να μην έχει γήπεδο τένις αλλά διαθέτει μια αθλητική αίθουσα με τοίχο αναρρίχησης, ένα γυμναστήριο και ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα.

Το Χάντερκομπ χτίστηκε ως στρατόπεδο εγκλεισμού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λέγεται ότι σε αυτό κράτηθηκε ο Ρούντολφ Ες όταν ο υπαρχηγός του Χίτλερ συνελήφθη στη Σκωτία το 1941 όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του είχε πετάξει για να διαπραγματευθεί την ειρήνη με τη Μεγάλη Βρετανία.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News