ΜΠΕΝΟΥΑ ΠΕΡ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 1-3: Με ανίκητο σερβίς και μπόλικο ιδρώτα στους «16» ο Τσιτσιπάς

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να τελειώσει στα τρία σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε κι ένα τέταρτο για να το κλείσει, αλλά τέλος καλό, όλα καλά, καθώς έφτασε στη νίκη με 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4 απέναντι στον Μπενουά Περ.

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να τελειώσει στα τρία σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε κι ένα τέταρτο για να το κλείσει, αλλά τέλος καλό, όλα καλά, καθώς έφτασε στη νίκη με 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4 απέναντι στον Μπενουά Περ και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Australian Open.

Ήταν μια επικράτηση που ήρθε με ιδρώτα για τον Στέφανο στη ζέστη της Μελβούρνης, με πίεση στο backhand από τον αντίπαλο με δυσκολίες στις επιστροφές, αλλά και με υπεράσπιση του σερβίς του, που ήταν και το σημείο-κλειδί του αγώνα.

Ο Έλληνας σταρ έβγαλε 21 άσους, 89% στο πρώτο σερβίς και 65% στο δεύτερο, «έσβησε» εύκολα τα δύο μπρέικ-πόιντ που έδωσε στον Περ, είχε περισσοτερους (47-39) winners, πολύ λιγότερα αβίαστα (26-50) και 19/32 ανεβάσματα στο φιλέ, έναντι 32/44 του Γάλλου.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά, ο Αμερικανός Τέιλορ Φριτς.

1ο σετ

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά απέναντι σε έναν μουδιασμένο Περ που έκανε διπλό λάθος με το καλημέρα και δέχτηκε νωρίς το μπρέικ για το 2-0. Ο Γάλλος προσπάθησε να πιέσει, όπως όλοι, τον Στέφανο στο backhand, αλλά δεν του βγήκε και το σκορ πήγε γρήγορα στο 4-1. Κάποια λάθη του Τσιτσιπά έφεραν τον Περ για πρώτη φορά στην ισοπαλία στο σερβίς του Στέφανου, αλλά με forehandκαι την κυριαρχία του στα ράλι, ο Έλληνας τενίστας απέφυγε τις περιπέτειες και έκανε το 5-2, για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-3, χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα σε 32 λεπτά.

2ο σετ

Νωθρά μπήκε ο Τσιτσιπάς στο σετ με το forehand να τον προδίδει (27%!) και κινδύνεψε με το πρώτο μπρέικ, αφού βρέθηκε πίσω με 15-40 στο δεύτερο γκέιμ. Το έσωσε όμως μετά από πεντάλεπτη μάχη και απείλησε αυτός με μπρέικ, που δεν ήρθε, με αποτέλεσμα ο Περ να προηγηθεί με 2-1. Στο πιο ποιοτικό του γκέιμ ο Γάλλος πήρε το προβάδισμα με 3-2, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με love gameγια το 3-3. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 5-5, όταν ο Νο 4 του ταμπλό μπήκε αποφασισμένος για το μπρέικ που το πέτυχε με ανέβασμα στο φιλέ, το 21ο στο παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε με love game το σετ έπειτα από 49 λεπτά, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα.

3ο σετ

Με το σκορ 0-2 και τη θερμοκρασία στη Μελβούρνη να φτάνει τους 33 βαθμούς, ο Περ άρχισε να κινείται όλο και πιο αργά στο κορτ και να ποντάρει πολύ στο πρώτο του σερβίς. Στο 2-2 έσωσε το μπρέικ από λάθη του Τσιτσιπά και το ματς συνεχίστηκε με τους δύο αντιπάλους να κρατάνε το σερβίς τους μέχρι 4-4. Εκεί ο Στέφανος έχασε το μπρέικ πόιντ, αλλά ήταν φανερό ότι οι δυνάμεις εγκατέλειπαν τον Περ, που βασιζόταν πια μόνο στο πρώτο σερβίς του για να μείνει στο παιχνίδι. Γι’ αυτό και απέφευγε τα ράλι επιχειρώντας drop shot με ρίσκο. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ όπου ο Περ βρήκε τα καλά σερβίς, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά, αλλά και backhand winners, που του είχαν λείψει από το παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή, για να φτάσει στο 7-2 και να μειώσει σε 2-1.

4ο σετ

Καταβεβλημένοι οι δύο αντίπαλοι, κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 5-4. Ο Περ έχτισε αυτοπεποίθηση με το νικηφόρο σετ και πίεσε πολύ στο backhand τον Στέφανο, που είχε πολλά προβλήματα στις επιστροφές. Στο 5-4, όμως ο Έλληανς βρήκε το «παράθυρο» που έψαχνε με δύο λάθη του Περ και έκλεισε με love game ένα παιχνίδι που τον κράτησε στο κορτ 2 ώρες και 42 λεπτά.

«Είμαι χαρούμενος με τη νίκη. Ο Μπενουά είναι πολύ ταλαντούχος και ανταγωνιστικός γι’ αυτό η νίκη μου είναι η σημαντική. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη.

 Ο Τέιλορ (Φριτς) έχει βελτιωθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια.. Παίζουμε μαζί πολύ καιρό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Ελπίζω να έχω μαζί μου το κοινό να με υποστηρίζει και να κάνω τη δουλειά μου σωστά», είπε ο Στέφανος στη συνέντευξη μετά το ματς.

Η… μηχανή ανεβάζει στροφές, όπως άφησε να εννοηθεί με το καθιερωμένο μήνυμά του στην κάμερα ο Τσιτσιπάς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News