Μπαντ Σπένσερ: Έδερνε κόσμο στις ταινίες και... προκαλούσε τρόμο στις πισίνες!

Μπαντ Σπένσερ: Έδερνε κόσμο στις ταινίες και… προκαλούσε τρόμο στις πισίνες! | Ήρωες του αθλητισμού

Πέρασαν ακριβώς έξι χρόνια από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς κολυμβητές των μεταπολεμικών χρόνων και εξαιρετικός πολίστας, ο Κάρλο Πεντερσόλι. Ήταν η 27η Ιουνίου του 2016. 

Σε ένα ελληνικό μέσο η είδηση θα περνούσε στα ψιλά, αν ο κ. Πεντερσόλι δεν συνέθετε το 1967 ένα αχτύπητο (κυριολεκτικά) δίδυμο με τον Μάριο Τζιρότι. Πρόκειται για τους κινηματογραφικούς ήρωες Μπαντ Σπένσερ και Τέρενς Χιλ.

Ο Πεντερσόλι (Σπένσερ), ήταν ο θηριώδης, στριφνός, αλλά καλοκάγαθος συνεργάτης του ευκίνητου, γαλανομάτη, Τζιρότι (Χιλ).

Bud από το Budweiser

Γύρισαν μαζί 18 ταινίες, αγαπημένες προβολές στα ελληνικά θερινά σινεμά στις μεγάλες πόλεις και στα τουριστικά θέρετρα.

Όταν ο σκηνοθέτης της πρώτης τους ταινίας τους πρότεινε να αλλάξουν τα ονόματά τους, έτσι ώστε να είναι πιο εύηχα στα αυτιά των αγγλόφωνων, o Πεντερσόλι εμπνεύστηκε το Σπένσερ, από τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό της εποχής Σπένσερ Τρέισι και το Μπαντ από την… μπίρα Budweiser.

Για την πορεία του Μπαντ Σπένσερ στη μεγάλη οθόνη μιλούν οι ταινίες του. Για την αθλητική του καριέρα θα σας παραθέσουμε μερικές πληροφορίες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Ο πρώτος Ιταλός που κολύμπησε τα 100 μ. ελεύθερο κάτω από το λεπτό

Γεννήθηκε στην Νάπολι το 1929 και από πολύ μικρή ηλικία ξεχώρισε στην κολύμβηση. Λόγω του πολέμου η οικογένειά του μετακινούνταν συνέχεια: Ρώμη, Νότια Αφρική, Βραζιλία. To 1949 επέστρεψε στην Ιταλία και τη Ρώμη, έπαιξε πόλο στη Λάτσιο και κέρδισε το πρωτάθλημα Ιταλίας στο ελεύθερο και στη σκυταλοδρομία 14 φορές.

Ταυτόχρονα πήρε τον πρώτο του μικρό ρόλο στην ταινία Quel fantasma di mio marito.

Πανύψηλος (1.94 μ.) και πολύ δυνατός έγινε το 1950 ο πρώτος Ιταλός που «κατέβηκε» το 1:00 στα 100 μ. ελεύθερο (59.5) και εκπροσώπησε τη χώρα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιέννης, όπου τερμάτισε πέμπτος στο 100άρι και τέταρτος με την ιταλική ομάδα στα 4×200 μ. ελεύθερο.

Το 1951 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλεξάνδρειας και το 1952 αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, κατόρθωμα που επανέλαβε το 1956 στη Μελβούρνη (11ος στην κατάταξη).

Μεσογειονίκης στο πόλο

Στο μεταξύ είχε αρχίσει να διακρίνεται και στο πόλο, ένα συνδυασμός που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι επιδόσεις του στην κολύμβηση.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Λάτσιο και το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς της Βαρκελώνης το 1955 στην υδατοσφαίριση, αλλά στα 100 μ. ελεύθερο υποχώρησε στην έβδομη θέση.

Έχοντας μπει πια δυναμικά στο χώρο της 7ης τέχνης, σταμάτησε τον αθλητισμό το 1957 και αφοσιώθηκε στην κινηματογραφική του καριέρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News