ΜΠΑΕΖ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 1-3: Προκρίθηκε αλλά τώρα... πρέπει να γκαζώσει

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΕΖ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 1-3: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά στα δύο πρώτα σετ, αλλά κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάεζ με 3-1 σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του φετινού Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά στα δύο πρώτα σετ, αλλά κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάεζ με 3-1 σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του φετινού Australian Open.

Μπορεί να χρειάστηκε 3 ώρες και 21 λεπτά στη Margaret Court Arena, η ρακέτα του να έβγαλε 63 αβίαστα λάθη για μόλις 44 winners και να μέτρησε μόλις 4/18 break point, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να επιβιώσει στο… θρίλερ απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπάεζ. Επικρατώντας με 3-1 σετ (7-6(1), 6(5)-7, 6-3, 6-4) πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Australian Open, αλλά τώρα είναι η ώρα που πρέπει να… γκαζώσει, αν θέλει να φτάσει βαθιά στο τουρνουά.

Οι λύσεις που βρήκε από το wide serve σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και η ποιότητά του στο φινάλε έκριναν την αναμέτρηση, απέναντι σε έναν πάρα πολύ μαχητικό αντίπαλο. Κατάφερε όμως να βρει σταδιακά λύσεις στο δεύτερο σερβίς του Μπάεζ (23/41 πόντους ο Αργεντίνος) και να βάλει μέσα τις επιστροφές του, για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

Χαμένες ευκαιρίες ο Τσιτσιπάς 

Το ξεκίνημα του σετ δε μαρτυρούσε εύκολα αυτό που θα βλέπαμε στη συνέχεια. Ο Τσιτσιπάς έχασε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο service game του Μπάεζ, ενώ ακολούθησαν άλλες τέσσερις στο αμέσως επόμενο. Διατηρώντας το σερβίς του ο Έλληνας τενίστας έψαχνε το break, αλλά ο Μπάεζ άντεχε κυρίως σημαδεύοντας το backhand του, με το kick serve που είχε υψηλή αναπήδηση. Αυτό δυσκόλεψε αφάνταστα τον Τσιτσιπά, που δεν κατάφερνε να βάλει μέσα στο κορτ τις επιστροφές του και ξαφνικά, με ένα κακό δικό του service game, βρέθηκε πίσω με break στο 5-4. Ο Τσιτσιπάς που έφτασε στα 20 αβίαστα στο σετ, πήρε άμεσα πίσω το break και οι δυο τους οδηγήθηκαν στο tiebreak. Εκεί ο Τσιτσιπάς έπαιξε το καλύτερο τένις του σε αυτήν την πρώτη ώρα αγώνα, βγάζοντας και έναν φανταστικό winner με το backhand, για να επικρατήσει με 7-1 και να ανοίξει το σκορ στα σετ!

Επιστροφή από το πουθενά ο Μπάεζ

Το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο, παρά τις μικρές προσαρμογές που επιχείρησε ο Τσιτσιπάς. Προσπάθησε να μπει ένα βήμα πιο μέσα στο κορτ, για να πετύχει την μπάλα πριν αναπηδήσει ψηλά, κυρίως στο δεύτερο σερβίς. Ωστόσο το backhand συνέχιζε να παράγει λάθη και ο Μπάεζ έβρισκε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά του από τη βασική γραμμή, με βάθος στην baseline του Τσιτσιπά. Χωρίς να βρουν κανέναν break point, τις διαφορές τους έλυσαν ξανά στο tiebreak, με τον Έλληνα τενίστα να… θυμάται τον 1ο γύρο και να δείχνει διάθεση να ανεβεί στο φιλέ. Το wide serve άλλωστε έκανε τη δουλειά, για να προηγηθεί αρχικά με 4-2 και 5-3, αλλά ο Μπάεζ δε σκόπευε να παραιτηθεί. Έβγαλε μία φανταστική επιστροφή για να πάρει το προβάδισμα με 7-6 και στη συνέχεια να κλείσει το σετ στο σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Βρήκε λύσεις στις επιστροφές

Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες, με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή σερβίς στο backhand του Τσιτσιπά και άστοχη επιστροφή, ο Έλληνας τενίστας έκανε το break. Μόλις κατάφερε να βάλει την μπάλα στο κορτ, ήταν ο Μπάεζ αυτός που λύγισε πρώτος με ένα αβίαστο και βρέθηκε πίσω με 3-0 στο σετ! Αφού βρήκε τον τρόπο να επιβιώσει με το backhand, πέτυχε και δεύτερο break, για να προηγηθεί με 5-0, σπαταλώντας τρία set point για να φτάσει στο 6-3.

Ο Αργεντίνος που μετά το τέλος του 2ου σετ κάλεσε medical time out, συνέχισε να πολεμά, αλλά… έχασε τη σταθερότητά του. Ο Τσιτσιπάς βρήκε τρόπο να βάζει τις επιστροφές από το backhand, αφού υποδεχόταν πλέον πατώντας τη βασική και παρά τα λάθη του τόσο στα ράλι, όσο και στο φιλέ, προηγήθηκε νωρίς με break (3-1). Κράτησε ψηλά το επίπεδό του και παίρνοντας περισσότερες μπάλες στο forehand του, βρήκε πιο καθαρά χτυπήματα για να ανεβεί στο φιλέ και έκλεισε το παιχνίδι στο σερβίς του. Το «κλειδί» στην τελική επικράτηση ήταν αυτή η αλλαγή προσέγγισης στις επιστροφές και η… στέρηση χρόνου από τον αντίπαλό του στο δεύτερο χτύπημα!

Στον 3ο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Μπενουά Περ ή Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News