Μίλτος Τεντόγλου: Αήττητος και με ζέστη και με κρύα και χωρίς τον Πομάσκι – «Βλέπει» χρυσό και στο Παγκόσμιο

Στο τελευταίο τεστ πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, ο Μίλτος Τεντόγλου, έγραψε και πάλι «άριστα».                                                                                                                                         

Παρά το βαρύ, από τη βροχή, στίβο στο Diamond League της Στοκχόλμης, ο Έλληνας  Ολυμπιονίκης του μήκους, πέταξε στα 8.31, μόλις πέντε εκατοστά πίσω από την καλύτερη φετινή του επίδοση και θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να διεκδικήσει, ως φαβορί, τον μοναδικό τίτλο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο αγώνας στη Στοκχόλμη ήταν… τρελός με τον άνεμο να γυρνά συνεχώς. Ο Τεντόγλου δοκιμάστηκε σκληρά γιατί δεν είχε μαζί του τον Γιώργο Πομάσκι που πάντα τον βοηθά με τη φορά του.

Στόχος στο Παγκόσμιο το χρυσό

«Δεν ξεκίνησα καλά και ο αέρας άλλαζε συνέχεια. Χωρίς τον προπονητή μου, έπρεπε να παλέψω μόνος μου, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Όταν είμαι μόνος μου δεν έχω τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, Μετακίνησα το σημάδι μου στη φορά κατά 30 εκατοστά και βγήκε το καλό άλμα. Μπορούσα και καλύτερα», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής, που όταν ρωτήθηκε για τον στόχο του στο Όρεγκον είπε απλά:

«Θα παλέψω για το χρυσό!».

Αήττητος σε δώδεκα αγώνες

Ο Τεντόγλου έχει κάνει οχτώ αγώνες φέτος στον ανοιχτό στίβο και τους κέρδισε όλους! Οι τρεις από αυτές τις νίκες σημειώθηκαν σε Diamond League (Ραμπάτ, Όσλο, Στοκχόλμη) απέναντι στους καλύτερους, ενώ σε όλους τους αγώνες του πήδηξε πάνω από 8.05. Αν προσθέσουμε και τις τέσσερις σερί νίκες στον κλειστό, τότε ο Μίλτος φτάνει τους δώδεκα αήττητους αγώνες και θα ταξιδέψει στο Όρεγκον για να πιάσει το «13άρι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News